A treia editie Career Leader 3, noi perspective profesionale pentru tineri!

A treia editie Career Leader 3, noi perspective profesionale pentru tineri!

Career Leader_2Săptămâna trecută am avut ocazia să cunoaştem peste 60 de tineri talentaţi care au participat la a cea de a treia ediţie Career Leader. Suntem mândri de această nouă generaţie de alumni şi ne bucurăm să ajungem iarăşi la finalul unui eveniment în care feedback-ul primit este extraordinar.

Au fost trei zile în care participanţii noştri au aflat informaţii despre oportunităţile de carieră existente în diferite domenii, au participat la sesiuni de training susţinute de profesionişti şi au avut ocazia să lucreze în echipă în cadrul unor workshop-uri interactive. La final, câştigătorii au fost răsplătiţi cu premii şi invitaţii la alte evenimente.

Am început luni, 15 aprilie, cu ziua dedicată tehnologiei. Reprezentanţii Microsoft România au vorbit despre oportunităţile de dezvoltare profesională în IT, iar Alexandru Bogdan Bohaltea (inginer Microsoft România) le-a prezentat acestora ce presupune activitatea de suport tehnic, care este modul în care inginerii rezolvă problemele clienţilor şi cum pot avea succes.

Marţi, 16 aprilie, a fost ziua în care finaliştii au putut fi consultanţi pentru o zi sub atenta îndrumare a Florentinei Postelnicu (Manager Contrast Management Consulting şi Trainer Controller Institut). De această dată Florentina a jucat rolul clientului şi a susţinut echipele participante în concurs să identifice cauzele reale ale problemelor clientului şi să găsească soluţii fezabile pentru acestea.

„A fost mai mult decât mă aşteptam! Am învăţat ce înseamnă consultanţa, am aflat lucruri interesante şi am cunoscut oameni extraordinari! Voi reveni cu siguranţă şi la următoarele evenimente”, ne-a spus unul dintre participanţi.

Ultima zi Career Leader a fost dedicată domeniului financiar – bancar. Participanţii au aflat de la Diana Fălan (Communication Analyst BRD Groupe Société Générale) cum pot să îşi dezvolte o carieră de succes în domeniu şi au rezolvat apoi un studiu de caz interactiv. În cadrul workshop-ului tinerii au fost puşi în situaţia de a realiza un raport financiar pentru un potenţial client şi de a lua o decizie cu privire la acordarea creditului solicitat. Pe parcursul exerciţiului, paşii le-au fost ghidaţi de Cristiana Burtoiu, Analist Credite, şi Denisa Ibric, Consilier Credite BRD Groupe Société Générale.

La final, eforturile participanţilor au fost răsplătite cu premii şi invitaţii la alte sesiuni de training şi evenimente. În plus, toţi cei 60 de tineri prezenţi au avut ocazia de a depăşi paradoxul lipsei de experienţă lucrând alături de profesionişti din unele dintre cele mai importante companii din România. Dacă sunteţi curioşi cum a fost, găsiţi poze de la eveniment pe pagina noastră de Facebook.

Ne bucurăm că prin intermediul Career Leader reuşim să ajutăm tinerii să depăşească problemele pe care le confruntă din cauza lipsei de experienţă, să înţeleagă dacă li se potriveşte sau nu un anumit domeniu şi să facă un prim pas pentru cariera pe care şi-o doresc! Feedback-ul primit ne onorează şi ne motivează să mergem mai departe aşa că revenim în forţă la final de octombrie cu o noua ediţie a evenimentului la care pregătim noi surprize.

Până atunci însă rămâneţi cu ochii pe noi – se anunţă o vară intensă pentru tinerii care se gândesc să devină antreprenori!

Newsletter