Andreea Iovan – Viziune, determinare si pasiune pentru moda

Ştia că vrea să facă modă de la patru ani, când a înfiinţat propria casă de modă pentru păpuşi. Andreea Iovan este o persoană pe care e imposibil să nu o remarci. E energică şi de un optimism debordant, vorbeşte tare şi gesticulează mult, povesteşte cu entuziasm despre modelele şi creaţiile ei. E neobosită atunci când vine vorba despre afacerea pe care a construit-o cu atâta drag şi atâta muncă: aleargă după materiale, desenează, verifică transpunerea exactă a viziunii sale de echipa de croitorese pe care o are astăzi în subordine in casa de modă pe care o conduce.

deea 2

A ştiut ce vrea să facă încă de la patru ani, când a înfiinţat propria casă de modă şi făcea modele pentru păpuşi. A moştenit înclinaţiile artistice de la tatăl arhitect, care nu a fost însă de acord iniţial cu dorinţa ei de a face modă. A reuşit să îl convingă atunci când a fost admisă la liceul de artă în Constanţa. A continuat să studieze tot în acest domeniu şi este licenţiată în artă textilă.

Pasionată fiind de design-ul vestimentar a început să creeze pentru prietenele sale, iar afacerea sa a prins aripi. Recomandare după recomandare, Andreea a reuşit să îşi dezvolte o bază solidă de cliente. Acest lucru i-a dat încredere în forţele proprii şi a determinat-o să înfiinţeze propria casă de modă: Isa van Dee.

A fost o norocoasă pentru că a întâlnit oamenii potriviţi la momentul potrivit, persoane care au inspirat-o şi au susţinut-o în eforturile ei, motivând-o astfel să îşi urmeze visul. Nu se teme să lupte pentru ceea ce îşi doreşte şi să îşi concentreze toate eforturile in acest sens, însă ştie că nu poate face totul de una singură, că e important să aibă alături oameni de calitate. Ştie că fără sprijinul lor nu ar fi reuşit!

Crede că un factor decisiv care a determinat succesul propriului proiect îl reprezintă experienţa. A aşteptat câţiva ani înainte de a-şi lansa propriul proiect, ani în care a lucrat la rândul ei. A fost mai întâi croitoreasă şi apoi designer vestimentar pentru altă casă de modă. Nu a ocolit însă nici domeniile diferite de cel care face obiectul pasiunii ei. Asta pentru că a vrut să înţeleagă ce înseamnă cu adevărat un business, să acumuleze experienţă pentru ca mai apoi să ştie cum să îşi gestioneze activităţile, ce să ceară la rândul ei. „E imposibil să îţi începi de mâine activitatea ta de designer vestimentar dacă tu nu ai tras niciodată la maşină, nu ai fost într-o secţie de creaţie sau într-un atelier de croitorie.”, îmi spune râzând.

Crede că experienţele anterioare diverse au ajutat-o şi să îşi dea seama ce îşi doreşte cu adevărat să facă, să înţeleagă cum vrea să arate lucrurile în interiorul propriei companii. Lucrând a învăţat ce să ceară şi cum să explice, a înţeles cum se coordonează oamenii şi a reuşit să îşi construiască propria organizaţie aşa cum îşi doreşte. În plus, experienţa din alte domenii a ajutat-o să coboare cu picioarele pe pământ, să înţeleagă ce înseamnă un business şi să privească lucrurile şi dintr-o perspectivă mai puţin artistică.

Nu se teme să viseze în continuare. Are planuri mari şi vrea să îşi deschidă o linie de producţie şi un punct de desfacere. Pe termen lung, vrea ca produsele ei să fie cunoscute şi în afara graniţelor României, iar brandul Iza Van Dee să devină un brand internaţional. Ştie că asta presupune multă muncă şi efort susţinut, însă nu se dă în lături de la nici o provocare pentru că pasiunea ei pentru modă îi dă puterea de a merge mai departe. Mereu mai departe.

Newsletter