LSRS lanseaza Colocviul C.A.E.S.A.R. ”Antreprenoriatul Cultural Romanesc in Tara si Diaspora”

Liga Studenţilor Români din Străinătate, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, organizează în perioada 24 – 26 octombrie 2013 Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“. Evenimentul își propune să fie un cadru de dialog și schimb de experiență între tinerii artiști și creatori de cultură, pe de-o parte, și antreprenorii culturali sau cei care doresc să finanțeze cultura românească, pe de altă parte. Vor participa, totodată, experți consacrați din domeniul cultural și reprezentanți ai instituțiilor publice în vederea identificării principalelor direcții de dezvoltare și promovare ale culturii și ale antreprenoriatului cultural în România.

Colocviul se va desfășura pe parcursul a trei zile și va cuprinde grupuri de lucru în trei domenii de importanță majoră pentru antreprenoriatul cultural: cadrul legislativ, mediul de afaceri și mediul diplomatic. Printre temele abordate se numără: necesitatea legii mecenatului în România, atragerea antreprenorilor spre domeniul cultural și vizibilitatea culturii românești în diaspora.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 24 octombrie la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”. Din programul Colocviului mai fac parte numeroase momente artistice și expoziții de artă, recitaluri de muzică, precum și vizite la diferite muzee. Tineri artiști participanți la colocviu își vor prezenta lucrările în cadrul unor expoziții de artă plastică, iar muzicieni precum Tudor Andrei și Delia Crăciun, Axia Marinescu și Matei Rogoz vor susține recitaluri de pian și vioară. Alte surprize rezervate pentru participanți includ numere de magie și proiecție de film.

Printre personalitățile ce ne vor onora cu prezența se numără artiști români consacrați, oameni de cultură, directori de muzee, precum și reprezentanți ai Ministerului Culturii și ai Institutului Cultural Român.

Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“ se înscrie în seria de proiecte derulate de către LSRS pentru mai buna colaborare între mediul public și cel privat și reprezintă un prim pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a antreprenoriatului cultural. Edițiile anterioare ale Colocviilor C.A.E.S.A.R. s-au bucurat de succes pe trei teme de importanță strategică pentru România: mediu, securitate cibernetică și IT, precum și turism.

Newsletter