App Review: Asana

App Review: Asana

Dacă sunteţi în căutarea unei aplicaţii care să crească nivelul de productivitate al echipei voastre, este foarte posibil ca Asana să fie exact ceea ce vă doriţi. Pentru cei care nu ştiu, Asana este o listă de task-uri pe care o împărţiţi cu echipa voastra. Cea mai bună modalitate de a comunica, organiza şi urmări activitatea zilnică, spun fondatorii. Nimic mai adevărat!

Asana a fost înfiinţată de Dustin Moskovitz (Co-Fondator al Facebook) şi Justin Rosenstein (alumn al Facebook şi Google) cu misiunea de a îmbunătăţi calitatea muncii în echipă şi de a permite oamenilor să facă lucruri extraordinare. Versiunea iniţială a fost lansată pe 2 noiembrie 2011, după doi ani de dezvoltare a produsului. Compania a obţinut prima rundă de finanţare de $1.2 milioane în primăvara lui 2011. A urmat o investiţie serie A de $9 milioane la finalul lui 2011, urmată de o investiţie serie B de $28 milioane în iulie 2013. Potrivit New York Times, compania este evaluată astăzi la $280 milioane. În mai 2013, Asana a lansat Organizations care permite companiilor între 100 şi 1000 de utilizatori să folosească aplicaţia.

Dar să revenim la produs. Asana este o aplicaţie de task management colaborativ cu funcţionalităţi multiple: spaţii de lucru, proiecte, task-uri, taguri, notiţe, comentarii, şi un inbox care organizează şi actualizează informaţii în timp real. Scopul produsului este să permită indivizilor şi echipelor să planifice şi să gestioneze proiectele în mod colaborativ. Fiecărei echipe îi este alocat un spaţiu de lucru care conţine proiecte. La rândul lor, fiecare proiect conţine task-uri, iar utilizatorii pot adăuga notiţe, comentarii, fişiere şi taguri pentru aceste task-uri.

Experienţa utilizatorului este deosebită încă de la prima conectare când în partea de jos a ecranului vor apărea mai multe videoclipuri care explică modul în care Asana poate fi folosit. În partea stângă a ecranului vei găsi bara principală de navigaţie care listează proiectele tale şi oamenii din organizaţie. În partea de sus vei găsi secţiunea „My tasks” pe care o poţi folosi pentru a-ţi planifica propria activitate.

În partea din dreapta poţi explora task-urile existente în diferite proiecte. Proiectele pot include o ierarhie de task-uri, fiecare dintre ele putând fi alocată către coechipieri. Când dai click pe un task se deschide o nouă fereastră în partea dreaptă a ecranului care oferă informaţii suplimentare: persoană responsabilă, deadline, ataşamente, e-mail-uri, comentarii şi alte informaţii. O dată realizate, completarea task-urilor în sistem se realizează prin bifarea lor, iar task-urile completate pot fi arhivate (funcţia de arhivare este disponibilă şi pentru proiecte).

Asana livrează utilizatorului exact ceea ce promite: creşte nivelul de productivitate al echipei şi oferă o modalitate excelentă de a comunica, organiza şi urmări activitatea zilnică. Este o aplicaţie rapidă şi extrem de uşor utilizabilă, chiar şi pentru o persoană rezistentă la schimbare şi nu foarte tech savvy.

În plus, Asana permite utilizarea gratuită pentru organizaţii de până la 15 persoane (iniţial erau 30, însă numărul acestora s-a redus recent). Singura funcţionalitate care nu este inclusă în modelul freemium este crearea de proiecte care să fie vizibile doar unei părţi a organizaţiei: în versiunea gratuită, proiectele sunt fie publice, fie private (disponibile doar pentru utilizatorul care le-a creat).

La final, trebuie să remarc faptul că au un customer service excepţional şi o foarte mare atenţie faţă de produs! Am scris pentru a da feedback şi a spune că mi-aş dori ca fiecare task să aibă sub-task-uri care pot fi alocate diferitor membri ai echipei. Mi s-a răspuns cu promptitudine şi întâmplător aceasta a fost una dintre funcţionalităţile adăugate recent produsului! Nota 10 şi aici!

Pentru echipa Akcees, Asana a adus o îmbunătăţire considerabilă a productivităţii. La nivel personal, atenţie, creează dependenţă! Vă recomand să îl folosiţi şi să vedeţi dacă vi se potriveşte! Nouă ne-a uşurat mult activitatea aşa că recomandăm cu încredere!

Newsletter