Cel mai mare targ de universitati isi deschide portile sambata

Sâmbata si duminica, 20-21 octombrie, Sala Palatului va fi locul de întâlnire a tuturor elevilor si studentilor români interesati de studiul international si de oportunitati de dezvoltare personala. Pe parcursul celor 2 zile, cei peste 60 de expozanti din 16 tari din Europa, America si Asia îsi vor prezenta ofertele educationale si vor raspunde întrebarilor despre studiul în strainatate.

Vizitatorii RIUF vor avea acces la aceasta editie la peste 500 de tipuri de programe de licenta si peste 300 de master, oferite de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Grecia, SUA, Germania, Franta plus alte destinatii. Printre expozanti se numara si câteva dintre primele 30 de universitati din lume (conform topului QS): Harvard (locul 3 în lume), University of Oxford (locul 5 în lume), Imperial College London (locul 6 în lume), King’s College London (locul 26 în lume) sau Hong Kong University of Science and Technology (locul 33 în lume). În plus, vizitatorii vor avea acces la peste 500 de burse oferite de universitatile si institutiile de învatamânt prezente la târg.

O oportunitate importanta pentru tinerii interesati de studiul în strainatate sunt prezentarile si seminariile ce vor avea loc la RIUF. Acestea sunt sesiuni de 45 de minute de dialog în care participantii pot afla informatii mai bogate decât printr-o simpla vizita la stand. În cadrul workshop-urilor vor fi prezentate informatii despre diferitele sisteme academice si particularitatile lor, despre faciltatile oferite de universitati pentru studenti, despre pasii necesari realizarii unei aplicatii la studii în strainatate, dar si despre oportunitatile de cariera si modul în care universitatile îsi ajuta absolventii sa aleaga domeniul potrivit. Mai mult, Harvard University, Imperial College London si Hong Kong University of Science and Technology vor sustine prezentari despre studiul la o universitate de prestigiu din lume. Locurile sunt limitate si sunt disponibile în urma unei înregistrari în prealabil pe site.

Sunt ultimele zile pentru înscrieri la Spot Admissions! În urma pregatirii unui set de documente si a unui interviu de 15 minute, participantii au sansa de a fi admisi pe loc. Termenul limita de trimitere al documentelor difera în functie de orasul în care va fi sustinut interviul. Mai multe detalii pot fi gasite la urmatorul link.

Pentru ca dupa vizitarea multitudinii de standuri se instaleaza oboseala, la RIUF va fi disponibil si o zona de relaxare pentru participanti, în care se pot odihni si gândi la noi întrebari despre studiul international, la care au nevoie de raspunsuri. În plus, la eveniment va fi organizata si o tombola cu premii oferite de Terra Park, Okian si Farmec pentru vizitatorii care vor oferi feedback prin completarea unui formular.

Pentru a maximiza beneficiile participarii la RIUF, vizitatorii sunt sfatui?i sa se pregateasca din timp, accesând ghidul de pregatire disponibil pe site-ul evenimentului, www.riuf.ro.

Sustinatorii RIUF sunt: Intact Media Academy, Farmec si Iulius Mall.
Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Ambition, Best Resource, Biz Camp, Business24, EDU Manager, Edu News, Ejobs, Intuitext.ro, Goingout, Onlinestudent, Regielive, România Libera, România Pozitiva, scoala EDU, Studentie.ro, Teen Press, Vinsieu, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.
Parteneri institutionali ce contribuie la succesul evenimentului: British Council, CampusFrance, Comisia Fulbright, DAAD, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Parteneri educationali ce sus?in RIUF sunt: AIESEC, Akcees, ARDOR, ASCIG, ASER, Aspire Academy, ASPSE, Best, BOS, BYP, GRASP, Hipo, ISIC, LSRS, VIP, VWI.

Newsletter