Cel mai mare targ de universitati la final de saptamana

Cel mai mare targ de universitati la final de saptamana

Peste 100 de universitati internationale din Europa și SUA ii așteapta pe elevii și studentii romani pe 16-17 martie la Sala Palatului din București pentru a le vorbi despre cum pot urma un program de studiu in strainatate. Pe parcursul celor 2 zile, cei 6.000 de vizitatori așteptati vor primi informatii despre taxele de școlarizare, posibilitati de finantare, ce programe sunt disponibile in domeniile de interes pentru ei și care este procesul de aplicare. Nu in ultimul rand, la RIUF vizitatorii vor avea acces la consiliere gratuita pentru a aplica la studii in strainatate din partea consultantilor EDMUNDO, pe care ii pot intalni la eveniment.

Universitati de top prezente la București

RIUF este singurul loc in care tinerii pot discuta cu studenti și absolventi romani de la universitatile de top din lume. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanti de la MIT (universitate plasata pe locul 1 in topul mondial QS), Harvard (care vor sustine o prezentare), Princeton, University of Paris-Sorbonne, London School of Economics și University College London vor povesti vizitatorilor RIUF ce inseamna sa fii student la o universitate de top din lume.

In plus, participantii la targ vor avea acces la zeci de standuri ale universitatilor din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Suedia, Belgia și alte 15 tari, ale organizatiilor care desfașoara programe de dezvoltare personala și profesionala, cursuri de limba, carti și multe altele. Lista completa a expozantilor poate fi vazuta aici.

Admitere pe loc

Sunt ultimele zile pentru inscrieri la Spot Admissions! In urma pregatirii unui set de documente și a unui interviu de 15 minute, participantii au șansa de a fi admiși pe loc. Termenul limita de trimitere al documentelor difera in functie de orașul (București, Timișoara sau Iași, orașele unde are loc aceasta editie a targului) in care va fi sustinut interviul. Mai multe detalii pot fi gasite la urmatorul link.

Prezentari despre oportunitatile disponibile

Pentru a avea discutii mai aprofundate cu reprezentantii universitatilor și pentru șansa de a fi remarcat de catre aceștia, ceea ce poate fi util in procesul de aplicare, vizitatorii pot participa la sesiuni de prezentari. In cadrul lor vor fi prezentate informatii despre diferitele sisteme academice și particularitatile lor, despre facilitatile oferite de universitati pentru studenti, despre pașii necesari realizarii unei aplicatii la studii in strainatate, dar și despre oportunitatile de cariera și modul in care universitatile iși ajuta absolventii sa aleaga domeniul potrivit.

Pentru a participa la prezentari, este necesara inscrierea pe site-ul RIUF.

Tombola cu premii

Vizitatorii au și ocazia de a caștiga o serie de premii, eligibili fiind cei care completeaza chestionarul disponibil la standul de tombola. Astfel, au ocazia de a intra in posesia unor carduri cadou pentru a cumpara carti de la Okian, cursuri de limba engleza și germana, pachete de cosmetic Unilever sau reduceri pentru sustinerea testelor IELTS și TEOFL.

Pentru a participa la targ este necesara inscrierea pe site.

Detalii pe www.riuf.ro.

Newsletter