Cristian Kevorchian, a vorbit despre Big Data la ultima ediție Talks by Softbinator

Cristian Kevorchian, a vorbit despre Big Data la ultima ediție Talks by Softbinator

Cristian Kevorchian, Profesor Doctor în cadrul Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea București, a fost invitatul ultimei ediții Talks By Softbinator din primul sezon. Acesta a vorbit despre Big Data și provocările pe care le impune Web 3.0. Ceilalți speakeri invitați de organizatori la TechHub București au fost Robert Hasna, Software Developer, Tiberiu Savin, Software Developer și Horea Alexandru Cărămizaru, matematician și pasionat de IT.

Talks #20 a adunat la masa discuțiilor programatori din diferite comunități, mai bine de 80 de oameni participând activ la ediția care a încheiat primul sezon al întâlnirilor tehnice pentru programatori ce s-au desfășurat săptămânal pe parcursul a cinci luni de zile.

Primul speaker, Robert Hasna, Software Developer, a terminat Facultatea de Matematică și Informatică în cadrul Universității București. Este pasionat de olimpiade, concursuri și are o activitate intensă pe InfoArena, comunitatea olimpicilor din România. Subiectul despre care a vorbit la Talks a fost accelerația hardware în browser-ele moderne. Alături de cei prezenți, Robert Hasna a explicat mai bine ce înseamnă importanța resurselor hardware în creșterea vitezei de răspuns a paginilor web.

Tiberiu Savin, unul dintre românii interni ca Software Engineer la Facebook, este, de asemenea, olimpic și împătimit al concursurilor. Are unul dintre cele mai bune ratinguri pe InfoArena și un număr mare de probleme rezolvate. Publicului de la Talks a ținut să îi ofere o serie de tips&trick despre Mysql performance. Cele mai multe dintre ele erau necunoscute audienței, motiv pentru care prezentarea sa a fost una interactivă, cu întrebări și intervenții constante.

Horea Alexandru Cărămizaru este, așa cum îi place să se spună, un matematician căruia îi place și IT-ul. În cadrul prezentării de joi, Horea Cărămizaru a vorbit despre Physics-Based Animation, despretipuri de coliziuni, forte șiaccelerații. Cu multe calcule, formule, matricișireprezentări, susținerea sa a fostunadintrecele mai tehnicealeserii.

Sesiuneaprezentărilor s-a încheiatcuCristianKevorchian, ProfesorDoctorîncadrulFacultății de MatematicășiInformatică, UniversitateaBucurești. Prezentareadânsului a fostdespreBig Data. Acesta a impresionatpubliculprezentprinnoutateainformațiilorfăcutecunoscute. El a vorbitdespreapariția Web 3.0 șidesprenivelulactual de informațieprodusă: 2,8 ZB (zetta-bytes) la nivel global, conținutdin care doar 0,5% reprezintă date structurateînbaze de date, 3% informații de pregătire a acestor date și peste 80% conținut complet nestructurat. Discuția a devenitcuatât mai interesantă, cucâtsprefinalulprezentării a intervenitșiVarujanPambuccian, ProfesorDoctorînMatematică, de asemeneaprezent la TechHub. Ceidoi au discutatdespredomeniilenoi, despre centre ce cercetareșidespreperformanțadindomeniu.

Evenimentul a început la orele 19 :00 cu o minisesiune de networking și s-a încheiatspreorele 22 :00 cusocializare, bereșienergizanteoferite de StaropramenșiRed Bull, sponsoriievenimentului.

”Talks” by Softbinatorsuntîntâlniritehnice, organizate săptămânal într-un cadru non-formal. Scopul acestora este de a crește comunitatea de Software Developeri, de a spori interacțiunea și de a crea un spațiu propice în care să se lege atât prietenii noi, cât și idei îndrăznețe și proiecte ambițioase. De-a lungul celor 20 de ediții de până acum întâlnirile au adus peste 50 de speakeri din domeniul academic și al industriei de Software, precum și Software Developeri aflați la început de carieră și dornici să primească feedback pentru proiectele derulate. În cadrul ”Talks” by Softbinator mai bine de 100 de subiecte diferite au fost prezentate, discutate și analizate de comunitatea pasionaților de IT din România.

”La finalul a cinci luni de muncă ne declarăm mulțumiți de rezultatele proiectului. Noi nu ne-am propus niște obiective mărețe, dar se pare că ne-au ales ele pe noi, iar asta se datorează puterii comunității. Credem în asta și chiar dacă acum facem o pauză cu toții, din toamnă începem sezonul doi în care ne vom folosi de experiența acumulată în aceste 20 de săptămâni. Sunt deja oameni care ne-au spus că vor să prezinte la Talks în sezonul II și nu sunt numai din București. Asta ne dă curaj, în mod clar.”, a precizat Daniel Ilinca, CEO Softbinator.

Cu forțe proaspete, Softbinator.ro – organizatorul evenimentului- va relua proiectul din toamnă, undeva prin luna septembrie.

Mediatizarea evenimentului a fost realizată cu sprijinul partenerilor media Adevărul, WorldIT, ittrends, IQool, infoarena, OverHeat, CariereinIT.ro, Startub, BUZZ!CAMP, InspireBusiness, Agora, PCWorld, MoneyStreet, MoneyChannel, ITCamp, Inventează.ro, ComputerGames.ro, Go4it.ro, descopera.info, businesscover.ro, ziare.com, capital.ro.

Sprijină Softbinator.ro: Microsoft, How to Web, OpenConnect, UberVU, European Entrepreneur Foundation, ANIS, Venture Connect, Startup Live Bucharest, Startup Live Cluj, Innovation Labs, TechHub, LSRS, CAESAR, AIWO, UNIFEST, Trainifique, CongresulStudenților din România, ASATM, CCSIR, SiSC, Akcees, Les Ateliers Nomad, ARIA, ASMI, USR, Frends, DefCamp, Rosedu, Eestec, Societatea Hermes, USASE, Elance, Drupal, MSP, UseTogether, Mobile:Next, I T.A.K.E. Unconference.

Softbinator.ro este o plaformă dedicată comunității de Software Developeri din România gândită cu un scop clar: ca prin interacțiune, interes și pasiune să ridice standardele de performanță.

Newsletter