How to Web

How to Web

bogdan iordacheAm aflat întâmplător despre How to Web în urmă cu doi ani şi mă uitam fascinată la lista de vorbitori pe care urmau să îi aducă la conferinţă. Mi se părea incredibil faptul că un astfel de eveniment există în România. Pe atunci Akcees nu exista, făceam planuri şi ne pregăteam să înfiinţăm organizaţia de astăzi. Am văzut lista de parteneri şi un gând mi-e fulgerat prin minte „Cum ar fi să fim şi noi într-o zi parteneri la How to Web?”.

Era un vis frumos, prea frumos ca să fie adevărat aşa că am revenit repede la realitatea obiectivă – noi nici nu existam iar How to Web era acolo sus, undeva unde nu credeam că vom ajunge vreodată. Îl urmăream cu admiraţie pe Bogdan Iordache, omul din spatele How to Web şi citeam cu interes articolele lui de pe blog. Timpul a trecut şi Akcees a prins contur. Era deja 2012, trecuse lansarea, organizasem şi primele noastre proiecte. Văzând un link postat de Bogdan mi-am adus aminte de visul meu de demult şi mi-am luat inima în dinţi. M-am hotărît să îi scriu, convinsă fiind că nu îşi va pierde vremea să răspundă. Uimitor, a răspuns! Şi nu numai că a răspuns, dar a aceptat să ne întâlnim şi să îi povestesc mai multe despre ceea ce facem noi.

Nu am să uit uşor emoţiile pe care le-am simţit atunci când Bogdan a acceptat să fim parteneri, atunci când am văzut pentru prima dată logo-ul Akcees pe site-ul How to Web. La fel de incredibil mi s-a părut atunci când am devenit parte din echipa de comunicare a How to Web şi am avut şansa de a lucra cu Bogdan.

Bogdan Iordache este unul dintre antreprenorii pe care îi respect şi îi admir, care mă inspiră şi îmi dă încredere că se poate. Este licenţiat în automatică si calculatoare la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi absolvent al unui program DEA la Université Lumiére de Lyon. A ales să fie antreprenor încă de pe băncile facultăţii şi a dezvoltat o companie de e-learning pe care a închis-o după doar un an. Nu s-a lăsat însă descurajat şi a continuat cu stagiipebune.ro (astăzi cel mai mare portal de stagii de practică în IT) şi Conectoo (platformă de e-mail marketing), culminând cu How to Web, cel mai important eveniment despre tehnologie şi antreprenoriat din Europa de Sud Est.

S-a hotărît să înceapă How to Web după ce a participat la conferinţe de profil în România şi în străinătate şi a văzut diferenţa foarte mare care exista între ele. A vrut să ofere oamenilor de tech locali şansa de a intra în contact direct cu cei care creează produse cu impact global. Şi a reuşit!

How to Web a avut o evoluţie foarte interesantă de la an la an, atât din punct de vedere cantitativ cât şi calitativ. Ediţia din 2012 a adus împreună peste 700 de participanţi, 40 de speakeri din întreaga lume şi reprezentanţi a 12 acceleratoare din 9 ţări. Nu e uşor să aduci aceşti oameni la un eveniment în România, însă Bogdan reuşeşte în mod miraculos să îi convingă. Îl ajută creativitatea şi capacitatea de a prezenta How to Web în câteva minute şi de a reuşi să atragă atenţia. Aşa cum spune Bogdan, e iraţional că un eveniment ca How to Web are loc în România. Cu toate astea, el creşte de la an la an şi are impact asupra industria de tehnologie locală. Experienţa How to Web îi ajută pe participanţi în foarte multe feluri: unii s-au întâlnit cu investitori şi au primit investiţii, pentru alţii a reprezentat punctul de plecare la acceleratoare sau au fost inspiraţi să inoveze şi să dezvolte propriile afaceri. Exemplele pot continua.

Cert este un lucru: deşi e iraţional că How to Web există pe piaţa din România, el a stimulat inovaţia şi creativitatea pe plan local şi a împins industria de tehnologie mai departe decât credeam că se poate în urmă cu câţiva ani. Prin How to Web, Bogdan schimbă vieţi! Pe a noastră a schimbat-o cu siguranţă, şi suntem onoraţi să îl cunoaştem şi să îi mulţumim pe această cale pentru că este pentru noi o permanentă sursă de inspiraţie!

Newsletter