Blogging şi antreprenoriat online cu Cristi China Birta aka chinezu la Idea Exchange

Blogging şi antreprenoriat online cu Cristi China Birta aka chinezu la Idea Exchange

Invitații la cele mai tari evenimente, plecări în tabere cu bloggeri cool, bani pentru postări şi bannere online. Sunt motive suficiente pentru a fi blogger? Oricare ar fi motivul tău, un lucru este clar: scrii un blog ca să obții beneficii! Aseară, la deschiderea noului sezon Idea Exchange l-am avut ca invitat special pe Cristi China Birta aka chinezu, bloger și antreprenor, care impreună cu Claudiu Vrânceanu, Redactor Șef wall-street.ro, moderator, au discutat despre blogging și antreprenoriat online.

De ce scriem pe blog? Este clar ca vrem cu toții să fim citiți de către alții, să avem like-uri, share-uri și comentarii, dar este oare recomandat să scriem doar pentru a avea trafic sau vrem să creăm o comunitate în jurul blogului? Invitatul nostru special ne-a povestit cum a stat treaba în cazul său. Cristian China Birta a plecat la drum cu o strategie pe cel puțin doi ani. Știa exact ce vrea sa facă și unde voia să ajungă, și a ajuns acolo testând piața continuu și analizând rezultatele la fiecare interval de trei sau șase luni.

Foarte important! Începeți să scrieți și analizați rezultatele, este lumea interesată de ceea ce scrieți? Preferă lumea sa te citească ȘI pe tine, sau renunță la alt blog pentru a te citi pe tine!? Aseară Cristi ne-a spus că piața este într-o continuă modificare, la un moment dat va crește dar va și coborî. Important pentru tine însă este să progresezi, să persiști și să nu renunți niciodată la scris. Blogging-ul nu este menit să fie făcut doar atunci când ai timp, ci tot timpul! Un subiect fierbinte trebuie povestit imediat când se întâmplă, nu retroactiv, atunci nu te va mai citi nimeni!

Am vorbit şi despre cele doua tipuri de bloggeri și modul tradiţional în care are loc evoluţia acestora. Cristi ne-a vorbit despre două categorii: bloggerii din pasiune pentru poezie și blogderii second job. Cei din urmă sunt cei ce urmează, în cazurile fericite, să ajungă bloggeri profesioniști. în cazuri fericite deoarece din experienţa lui Cristi, din 1600 de bloggeri cu care a colaborat, doar 8 au reuşit să ajungă profesionişti. Am vrut să aflăm cine sunt aceştia, însă din păcate nu am reuşit: numele lor va fi aflat o dată cu lansarea Kooperativa 2.0, un nou proiect marca Chinezu despre care vom afla mai multe în curând.

Cristi a pus bazele Blogal Initiativeinițiativa 2.0 care vrea să pună umărul la dezvoltarea blogosferei locale după cum însuşi spune. Blogal Initiative nu este o agenție, ba din contră, vrea să facă parteneriate cu anumite agenții, alături de care să lucreze în campanii, tocmai pentru a ajuta agențiile să dovedească clienților faptul că social media livrează rezultate. Scopul este de a strânge în jurul acestei inițiative bloggerii care vor să se profesionalizeze și care vor să se implice în dezvoltarea pieței locale în care aceștia activează. Pe scurt, companiile vin cu brief-urile, iar bloggerii de pe platforma primesc acest brief şi scriu despre subiect. Cele mai apreciate articole primesc premii în bani sau produse.

După ce am învăţat cum să ne transformam pasiunea pentru scris în business prin intermediul blogului, a urmat sesiunea de prezentări de idei de afaceri. Am vorbit despre bloguri, un magazin pentru biciclete, un canal de YouTube care promovează muzica clasică, o brăţară de monitorizare a ritmului cardiac, un blog de educaţie, şi multe alte proiecte. Discuţiile au continuat la networking şi am avut şi de data asta ocazia să cunoaştem tineri frumoşi cu idei viabile de business şi să purtăm discuţii productive care s-au întins până târziu.

Sperăm că v-a plăcut şi vă aşteptăm pe 11 noiembrie la o nouă ediţie Idea Exchange!

Newsletter