Din Chile, cu dragoste. Denis Todirica

, viziundenis 2013 instagramDenis Todirică a vrut să fie antreprenor din clipa în care a auzit că Bill Gates câştigă 250$ pe secundă. Era în clasa a doua când a început cursurile de informatică şi şi-a propus ca în viitor să înfiinţeze un start-up tech în Silicon Valley. Astăzi, la 24 de ani, Denis este la cel de al treilea business. Vizionar cu iniţiativă, el îşi doreşte ca prin eforturile sale să facă lumea un loc mai bun. Transmite această viziune atunci când vorbeşte şi te captivează din primele secunde cu şarmul său aparte şi alura exotică pe care o capătă când îţi spune poveşti de departe.

Glazeon, compania pe care Denis o dezvoltă în prezent, s-a născut după alte două start-up-uri care au eşuat. Nu îi este uşor să vorbească despre asta, însă este mândru că a avut puterea de a spune stop, în ciuda cifrelor promiţătoare, atunci când a simţit că nu îl mai reprezintă conceptul. Voia să facă ceva care într-adevăr contează, să simtă că face o diferenţă.

Cu Glazeon şi-a propus să rezolve cele mai mari provocări ale omenirii, oferindu-le oamenilor şansa de a-şi susţine cauza preferată. Prin intermediul platformei, oamenii pot dona o parte din valoarea bunurilor sau serviciilor pe care le achiziţionează în mod normal şi aleg cauza către care să direcţioneze aceste venituri. Utilizatorii săi au acces la un profil în care văd mereu ce cauze au ajutat, care este statusul campaniilor în desfăşurare şi care sunt produsele şi serviciile partenere.

A întâlnit de-a lungul timpului oameni buni, pasionaţi, şi i-a ales pe cei cu care a făcut „click”. Ştie că nimic nu s-ar fi întâmplat fără înţelegerea, eforturile şi determinarea echipei Glazeon şi crede că acesta este motivul principal pentru care Glazeon există. La asta se adaugă susţinerea necondiţionată a părinţilor săi care i-au asigurat confortul necesar pentru a nu căuta angajarea de pe băncile facultăţii. Au contribuit şi viziunea sa globală şi pozitivă şi experienţele anterioare din care a învăţat foarte multe lucruri.

Glazeon este primul start-up românesc selecţionat la Startup Chile, program de accelerare al guvernului chilian care îşi propune să atragă cei mai talentaţi antreprenori din lume care să îşi dezvolte afacerile local. A aplicat la Startup Chile pentru că era singura alternativă care îi permitea să lucreze timp de 6 luni alături de echipă. A fost atras de oportunităţile de networking oferite, dar şi de faptul că, o dată acceptaţi, urmau să primească o finanţare iniţială de 40.000$ fără să cedeze din companie.

Consideră Startup Chile experienţa vieţii lui şi este mândru că face parte dintr-o comunitate de antreprenori din toate colţurile lumii. „Pe lângă sfaturile şi feedback-ul primit, acolo s-a realizat o conexiune foarte puternică. Suntem precum o mare familie de antreprenori care este mereu gata să ajute, să dea un sfat, să ofere o recomandare”, spune Denis.

La final, a înţeles că antreprenoriatul este drumul pe care trebuie să îl urmezi în viaţă dacă ai atitudinea şi viziunea necesare. După Start-up Chile e mai sigur ca oricând că asta este calea pe care vrea să o urmeze. În plus, şi-ar dori ca mai mulţi tineri să conştientizeze această oportunitate, să fie inspiraţi prin puterea exemplului şi să îşi fructifice la maxim potenţialul.

„Satisfacţia pe care o ai atunci când schimbi în bine viaţa a milioane de oameni este nepreţuită şi merită fiecare clipă de efort”, spune Denis cu bucurie. El şi-a propus să facă asta prin Glazeon. Îşi pregăteşte echipa pentru a extinde conceptul şi în alte ţări, iar pentru 2013  îşi propune să doneze 1 milion de euro către diferite cauze. Pe termen lung,  ar vrea ca Glazeon să devină un stil de viaţă şi să permită fiecărui om ca prin acţiunile sale să schimbe lumea. Până atunci, continuă să fie un promotor al antreprenoriatului, al proiectelor măreţe şi al oamenilor care vor să atingă excelenţa prin ceea ce fac.

Newsletter