Startup Weekend Cluj la final

Pentru tinerii clujeni, primavara a inceput cu a doua editie Startup Weekend Cluj. Biletele s-au epuizat cu mai mult de o saptamana inainte de evenimentul la care au participat 145 de persoane.

Evenimentul a debutat vineri, 1 martie, cu prezentarea a 35 de idei de afaceri. 16 dintre acestea au fost selectate in urma votului si au dezvoltat propriile proiecte pe parcursul evenimentului. Startup Weekend Cluj a aliniat o lista impresionanta de vorbitori, mentori si membri ai juriului. Un punct de atractie a fost povestea castigatorilor de anul trecut, UseTogether, care au fost acceptati la acceleratorul LauncHub din Bulgaria si au primit o investitie initiala de 30.000 EUR, mentorat si acces la conexiuni relevante de business.

Pe parcursul evenimentului, celei 16 echipe au lucrat alaturi de invitatii speciali pentru a dezvolta un produs minim viabil si a-l prezenta in fata juriului la final. In cadrul acestei editii cele mai bune proiecte dezvoltate au fost:

  • OmniPaste  (numele oficial al Cloud Clipboard, locul I): o modalitate facila de a transfera informatii intre diferite dispozitive.
  • Fast Jobs (locul II): Platforma ce permite companiilor sa posteze locuri de munca finalizate pe termen scurt (1-3 zile). Candidatii sunt selectati pe baza atributelor si sunt anuntati prin intermediul notificarilor push de pe smartphone
  • Task List -> DoItFor.Me (locul III): website care ajuta oamenii sa traiasca inteligent prin delegarea sarcinilor de zi cu zi (curatenie in casa, repararea echipamentelor defecte sau plimbarea animalului de companie)

Echipa Fartup a primit o mentiune speciala pentru cea mai traznita echipa. Ideea lor consta in a afla daca proiectul pe care il dezvolti este un succes sau un esec, raspunzand la intrebarile potrivite.

Catwalk 15 a primit premiul Groupie. Aplicatia ajuta utilizatorii sa raspunda la intrebari frecvente: „Cu ce sa ma imbrac?” si respectiv „Mi se potrivesc hainele? Ar trebui sa le cumpar?”. Cu ajutorul aplicatiei mobile, utilizatorii fac fotografii pe care le impartasesc cu prietenii. Dupa 15 minute acestia primesc un review complet (rating, numar de like-uri, comentarii si sugestii), primind astfel feedback imediat in domeniul modei. Mai multe detalii despre echipele castigatoare si restul proiectelor dezvoltate la Startup Weekend gasiti pe site-ul evenimentului.

„A fost intr-adevar un eveniment extraordinar. Am observat o mare imbunatatire fata de anul trecut, atat in ceea ce priveste interesul (biletele au fost epuizate cu 10 zile inainte de eveniment), numarul mare de participanti (a fost cel mai mare eveniment Startup Weekend organizat in Romania pana in prezent), dar si pregatirea echipelor din punct de vedere tehnic, al modelului de business si a prezentarilor sustinute. Am avut ca mentori si membri ai juriului oameni de business din SUA, Australia, Germania, Bulgaria, participanti din intreaga tara si din SUA, Marea Britanie si Spania si suntem foarte  fericiti ca am organizat un eveniment cu adevarat international. Speram ca peste 1 an sa vedem aceste start-up-uri lansand produse exceptionale!”, a declarat Vlad Ciurca, organizator Startup Weekend Cluj.

 

Newsletter