Ultima saptamana din 2012

Saptamana care tocmai s-a incheiat a reprezentat oficial ultima saptamana cu proiecte si activitati Akcees din 2012. A fost o saptamana aglomerata care a incheiat un an intens, insa plin de satisfactii si realizari.

Am inceput de luni cu o noua sesiune de mentoring dedicata absolventilor scolii de antreprenoriat Start Me Up. De aceasta data, mentorul nostru a fost domnul Valentin Tomsa, Director General SAP Romania. Am vorbit despre antreprenoriat si o cariera in companie, despre motivele de a pleca la drum pe cont propriu, dar si despre ingredientele de care avem nevoie pentru a reusi.

“A fi sau a nu fi antreprenor este un lucru foarte personal. Cand esti antreprenor nimeni nu are grija de tine si responsabilitatea este mult mai mare. Indiferent de ceea ce alegi, vei fi implinit atunci cand activitatea ta este situata in triunghiul imi place: imi place ceea ce fac, imi place seful meu si imi place compania pe care am infiintat-o / pentru care lucrez.” ne-a spus domnul Valentin Tomsa, Director General SAP Romania. A fost o discutie interesanta si interactiva despre valori si performanta, inovatie si inventie, succes in afaceri si talent si am plecat cu totii pregatiti, inspirati si motivati sa facem lucrurile diferit, sa vedem oportunitatile si sa le fructificam in favoarea noastra.

Am continuat saptamana miercuri, pe 12.12.12, la cea de a saptea editie Idea Exchange si ultima din acest an. De aceasta data am vorbit despre inovatie in tehnologie si start-up-uri web cu Bogdan Iordache (Co-Fondator How to Web), Bobby Voicu (Co-Fondator Mavenhut) si George Lemnaru (Co-Fondator Cars Cup).

Am vorbit despre inovatie si despre oportunitatile existente in Romania, dar si despre modul in care se genereaza idei de afaceri valide si se construiesc pitch-uri de succes. In plus, am inteles ca este important sa adresam o piata globala cu ideile noastre de afaceri si sa validam in permanenta conceptul de business cu clientii. Ca de fiecare data, discutiile au continuat in mod neoficial mult timp dupa terminarea programului si am avut ocazia si de aceasta data sa cunoastem tineri pasionati de antreprenoriat, tineri cu idei deosebite care s-au alaturat comunitatii noastre.

Nu a fost un an usor, insa rasplata la final de drum a fost pe masura. Sfarsitul de saptamana a adus primul teambuilding oficial pentru echipa Akcees. Departe de agitatia cotidiana, fara internet sau semnal la telefon, am petrecut un week-end de poveste intr-o cabana de poveste. Ne-am jucat impreuna si ne-am consolidat ca echipa, am realizat strategia organizatiei pentru anul ce urmeaza, si nu in ultimul rand, ne-am distrat si am sarbatorit realizarile din 2012. Revenim curand cu poze de la evenimente si va invitam sa ramaneti in continuare alaturi de noi si in 2013.

Newsletter