Experienta profesionala pentru tineri la Career Leader

3 zile… 3 domenii diferite… 6 companii de top din IT, consultanta si banking… 70 de participanti… 10 stagii de practica… 45 de parteneri care au asigurat mediatizarea proiectului… 11 voluntari care au facut totul posibil. Astfel se încheie prima editie Career Leader, un nou capitol din activitatea organizatiei Akcees.

Finalistii care au fost alesi pentru a participa la eveniment în urma unui proces laborios de selectie au lucrat alaturi de reprezentanti ai companiilor de top din diferite domenii, au aflat mai multe informatii despre ce presupune dezvoltarea unei cariere în domeniul vizat, si au avut sansa de a se remarca prin participarea la un workshop interactiv. Fundatia Româno-Americana a fost gazda Akcees pe parcursul celor trei zile ale evenimentului.

Start în IT. Evenimentul a debutat marti, 15 mai, cu ziua dedicata domeniului IT. Participantii au aflat mai multe despre modul în care pot acumula experienta profesionala de calitate în cadrul Microsoft si SAP România, au participat la un training de specialitate si au avut ocazia de a pune în practica notiunile teoretice în cadrul unui studiu de caz ce a presupus remodelarea proceselor de business ale unei companii prin implementarea unui sistem de tip ERP.

Consultanti pentru o zi. Ziua de miercuri, 16 mai, a abordat domeniul consultantei. Cei 25 de participanti la eveniment au fost consultanti pentru o zi, lucrând sub atenta îndrumare a membrilor juriului: Stelian Olaru (Contrast Management Consulting), Alina Gheuca, Alina Merlusca si Alexandru Puiu (KPMG) si Mircea Anghelescu (SAP România). Studiul de caz a presupus analiza afacerii unei client pentru identificarea problemelor, gasirea solutiilor si propunerea unei modalitati concrete de implementare. Surpriza zilei a constat în simularea unei întâniri cu clientul, joc de roluri interactiv în care au fost implicate atât echipele concurente, cât si reprezentantii companiilor.

Cariere în domeniul financiar. Evenimentul s-a încheiat joi, 17 mai, cu ziua dedicata domeniului financiar-bancar. BRD Groupe Société Générale a fost alaturi de participantii la eveniment si a explicat mai multe despre ceea ce înseamna dezvoltarea unei cariere în acest domeniu. Dupa o sesiune de training sustinuta de doamna Prof. Univ. Dr. Alexandra Horobet, echipele au avut sarcina deloc usoara de a realiza o analiza financiara a unui proiect si a lua o decizie cu privire la implementarea acestuia în companie.

Fiecare zi s-a încheiat cu prezentarea rezultatelor studiilor de caz, iar echipele au impresionat prin creativitatea si profesionalismul de care au dat dovada în livrarea solutiilor. Echipele câstigatoare au fost rasplatite la final cu stagii de practica, invitatii la Weekend Seminar, sesiune de training având drept subiect brandingul personal, dar si cu premii speciale oferite de companiile prezente la eveniment. Întregul eveniment poate fi vizualizat în imagini pe pagina de Facebook a organizatiei http://facebook.com/akcees , iar cronicile zilelor de eveniment au fost publicate pe site la http://akcees.ro

„Career Leader ofera participantilor o pregatire foarte buna care vine în completarea programei scolare si reprezinta astfel o punte directa de legatura cu mediul de afaceri. Am fost impresionati de calitatea participantilor care au oferit solutii inovative într-un timp foarte scurt si ne bucuram ca am ales sa fim alaturi de Akcees la prima editie a acestui proiect” a declarat Stelian Olaru, Project Manager Contrast Management Consulting.

„Career Leader a reprezentat o excelenta oportunitate pentru mine de a lua contact cu domeniul financiar. Evenimentul a contribuit la dezvoltarea mea profesionala, am cunoscut oameni deosebiti si consider ca asteptarile mi-au fost depasite! O experienta pe care o recomand tuturor tinerilor!” a declarat unul dintre participantii la eveniment.

Career Leader reprezinta un nou capitol încheiat cu succes în activitatea organizatiei Akcees si un alt pas semnificativ întreprins în directia dezvoltarii profesionale a tinerilor. Urmatoarea editie a evenimentului va avea loc în luna octombrie, cu mai multe domenii, companii si participanti si o echipa de organizare la fel de entuziasta, energica si profesionista.

Career Leader este un eveniment organizat cu sprijinul Contrast Management Consulting, Controller Institut, Microsoft, KPMG, SAP România, BRD Groupe Société Générale si Romanian American Foundation si al partenerului logistic Ana Pan Decebal.

Mediatizarea proiectului este asigurata de DIGI TV, The Money Channel, Forbes România, Business Woman, Money Express, The Investor, România Libera, Realitatea.net, Wall Street, Cariere Online, IQAds, Business Cover, BusinessLive.ro, Startups.ro, Revista Evenimentelor, România Pozitiva, Edu-Tim, Studentie.ro, Evenimente Studentesti, Lume Buna, Hipo, Business-Edu.ro, Stiri ONG, Studentul.Info, Online Student, Zile si Nopti, Studentie.ro, Academic Link, Bancherul.ro, Best Resource, SMARTfinancial.ro.

Sustinem si ne sustin: Liga Studentilor Români din Strainatate (LSRS), Edmundo, Fundatia LEADERS, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, Young Professionals Club, AIESEC România, Advice, Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), ASCIG, Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB), Asociatia Europeana a Studentilor la Drept (ELSA) , Senatul Studentesc ASE Bucuresti, Inspire Business, VWI ESTIEM.

Newsletter