Experienta profesionala pentru tineri la prima editie Career Leader

3 zile… 3 domenii diferite… 6 companii de top din IT, consultanta si banking… 70 de participanti… 10 stagii de practica… 45 de parteneri care au asigurat mediatizarea proiectului… 11 voluntari care au facut totul posibil. Astfel se incheie prima editie Career Leader, un nou capitol din activitatea organizatiei Akcees.

Finalistii care au fost alesi pentru a participa la eveniment in urma unui proces laborios de selectie au lucrat alaturi de reprezentanti ai companiilor de top din diferite domenii, au aflat mai multe informatii despre ce presupune dezvoltarea unei cariere in domeniul vizat, si au avut sansa de a se remarca prin participarea la un workshop interactiv. Fundatia Romano-Americana a fost gazda Akcees pe parcursul celor trei zile ale evenimentului.

Start in IT. Evenimentul a debutat marti, 15 mai, cu ziua dedicata domeniului IT. Participantii au aflat mai multe despre modul in care pot acumula experienta profesionala de calitate in cadrul Microsoft si SAP Romania, au participat la un training de specialitate si au avut ocazia de a pune in practica notiunile teoretice in cadrul unui studiu de caz ce a presupus remodelarea proceselor de business ale unei companii prin implementarea unui sistem de tip ERP.

Consultanti pentru o zi. Ziua de miercuri, 16 mai, a abordat domeniul consultantei. Cei 25 de participanti la eveniment au fost consultanti pentru o zi, lucrand sub atenta indrumare a membrilor juriului: Stelian Olaru (Contrast Management Consulting), Alina Gheuca, Alina Merlusca si Alexandru Puiu (KPMG) si Mircea Anghelescu (SAP Romania). Studiul de caz a presupus analiza afacerii unei client pentru identificarea problemelor, gasirea solutiilor si propunerea unei modalitati concrete de implementare. Surpriza zilei a constat in simularea unei intaniri cu clientul, joc de roluri interactiv in care au fost implicate atat echipele concurente, cat si reprezentantii companiilor.

Cariere in domeniul financiar. Evenimentul s-a incheiat joi, 17 mai, cu ziua dedicata domeniului financiar-bancar. BRD Groupe Société Générale a fost alaturi de participantii la eveniment si a explicat mai multe despre ceea ce inseamna dezvoltarea unei cariere in acest domeniu. Dupa o sesiune de training sustinuta de doamna Prof. Univ. Dr. Alexandra Horobet, echipele au avut sarcina deloc usoara de a realiza o analiza financiara a unui proiect si a lua o decizie cu privire la implementarea acestuia in companie.

Fiecare zi s-a incheiat cu prezentarea rezultatelor studiilor de caz, iar echipele au impresionat prin creativitatea si profesionalismul de care au dat dovada in livrarea solutiilor. Echipele castigatoare au fost rasplatite la final cu stagii de practica, invitatii la Weekend Seminar, sesiune de training avand drept subiect brandingul personal, dar si cu premii speciale oferite de companiile prezente la eveniment. Intregul eveniment poate fi vizualizat in imagini pe pagina de Facebook a organizatiei http://facebook.com/akcees , iar cronicile zilelor de eveniment au fost publicate pe site la http://akcees.ro

„Career Leader ofera participantilor o pregatire foarte buna care vine in completarea programei scolare si reprezinta astfel o punte directa de legatura cu mediul de afaceri. Am fost impresionati de calitatea participantilor care au oferit solutii inovative intr-un timp foarte scurt si ne bucuram ca am ales sa fim alaturi de Akcees la prima editie a acestui proiect” a declarat Stelian Olaru, Project Manager Contrast Management Consulting.

„Career Leader a reprezentat o excelenta oportunitate pentru mine de a lua contact cu domeniul financiar. Evenimentul a contribuit la dezvoltarea mea profesionala, am cunoscut oameni deosebiti si consider ca asteptarile mi-au fost depasite! O experienta pe care o recomand tuturor tinerilor!” a declarat unul dintre participantii la eveniment.
Career Leader reprezinta un nou capitol incheiat cu succes in activitatea organizatiei Akcees si un alt pas semnificativ intreprins in directia dezvoltarii profesionale a tinerilor.

Urmatoarea editie a evenimentului va avea loc in luna octombrie, cu mai multe domenii, companii si participanti si o echipa de organizare la fel de entuziasta, energica si profesionista.

Newsletter