Experienta si oportunitati de cariera la Career Leader 2

Iata-ne ajunsi si la final de Career Leader! A fost o saptamana plina pentru echipa Akcees, o saptamana in care am reusit sa aducem inca o data oportunitatile mai aproape de voi! Am inceput pe 20 si 21 octombrie la RIUF, iar vizitatorii la standul nostru au aflat mai multe despre educatie antreprenoriala si am continuat cu 4 zile de Career Leader.

De aceasta data participantii au avut de ales intre consultanta, marketing, IT sau banking, iar cei peste 100 de finalisti au lucrat timp de o zi alaturi de reprezentanti ai unora dintre cele mai importante companii ale momentului, au aflat detalii despre modul in care isi pot dezvolta o cariera in domeniul dorit, au participat la sesiuni de training de specialitate si au pus in practica notiunile si cunostintele acumulate in cadrul unor workshop-uri interactive.

Career Leader a debutat luni, 22 octombrie, cu ziua dedicata domeniului consultantei. Participantii au avut sansa de a fi consultanti pentru o zi si au lucrat alaturi de profesionisti din cadrul Contrast Management Consulting, Controller Institut si Colliers International. Ineditul evenimentului a constat in simularea unei intalniri cu clientul, simulare in cadrul careia echipele participante in concurs au jucat rolul consultantilor, iar reprezentantii companiilor au fost de aceasta data clienti.

„Editia din octombrie a Career Leader a urmat aceeasi combinatie de succes: un studiu de caz foarte interesant, un grup de participanti riguros selectati. Rezultatul nu putea fi decat o zi plina incheiata prin prezentarea unor solutii inovatoare de catre cele 5 echipe. Felicitari organizatorilor si participantilor!”, ne-a spus Stelian Olaru, Project Manager Contrast Management Consulting si trainer Controller Institut.

Marti, 23 octombrie, tinerii pasionati de marketing au avut ocazia sa inteleaga ce presupune o cariera in domeniu si sa lucreze alaturi de reprezentanti ai L’Oreal si JTI. Echipele participante in concurs au dezvoltat in doar cateva ore campanii de marketing pentru Garnier BB Cream si Glamour si au impresionat prin creativitatea si profesionalismul de care au dat dovada. La final, castigatorii au fost rasplatiti cu invitatii la L’Oreal Academy si o zi de job shadowing in cadrul JTI.

Career Leader a continuat miercuri, 25 octombrie, cu ziua dedicata tehnologiei. Reprezentantii Microsoft Romania au fost alaturi de participanti si au prezentat informatii despre oportunitatile de cariera in IT. Mai mult, in cadrul workshop-ului Microsoft tinerii au vazut ce presupune activitatea de suport tehnic si care este modul in care inginerii rezolva problemele clientilor.

„Career Leader este o experienta foarte utila pentru orice tanar care doreste sa inteleaga ce presupune o cariera intr-un anumit domeniu. Am avut sansa unica de a interactiona cu reprezentanti ai unor companii importante din Romania si am lucrat alaturi de profesionisti. Este o gura de aer proaspat intr-o piata in care tinerii se inghesuie de obicei la targuri de joburi cu alte mii de oameni in cautare de locuri de munca!”, ne-a spus unul dintre participantii la eveniment.

Evenimentul s-a incheiat joi, 25 octombrie, cu ziua dedicata domeniului financiar-bancar. Participantii au aflat de la Diana Falan (Communication Analyst BRD Groupe Société Générale) cum pot depasi paradoxul „fara experienta” si au inteles cum isi pot construi o cariera in domeniu. In cadrul studiului de caz, echipele participante au lucrat sub atenta indrumare a profesionistilor din cadrul BRD Groupe Société Générale si au realizat o analiza financiara a unui potential client pentru a decide in final daca ii acorda acestuia o linie de credit.

La sfarsitul seriei de evenimente, cu totii am fost castigatori deoarece am acumulat experienta de calitate si am interactionat in mod direct cu reprezentanti ai unora dintre cele mai importante companii din Romania. Poze de la eveniment gasiti pe pagina noastra de Facebook .

La final, este momentul sa multumim partenerilor care au facut posibila organizarea celei de a doua editii Career Leader: Contrast Management Consulting, Controller Institut, Colliers International, L’Oreal, JTI, Microsoft, BRD Groupe Société Générale, Romanian American Foundation si Caffé Tabiet, dar si tuturor partenerilor media si participantilor care au fost alaturi de noi.

Am incheiat saptamana in forta, la standul Akcees de la Angajatori de top. Am avut astfel ocazia de a prezenta vizitatorilor la stand antreprenoriatul ca alternativa de cariera si am cunoscut alte sute de tineri motivati si pregatiti sa porneasca la drum pe cont propriu.

Rezultatele pentru munca noastra nu intarzie sa apara, iar feedback-ul excelent primit de la participanti si parteneri deopotriva ne motiveaza sa mergem mai departe si sa continuam seria de proiecte cu noi evenimente promitatoare. Vom reveni in luna aprilie cu cea de a treia editie Career Leader. Pana atunci insa, au mai ramas doar cateva zile pana la prima sesiune Weekend Seminar din acest sezon, Bucharest Tech Feast se apropie cu pasi repezi, si urmeaza noi editii Idea Exchange si Mentoring Start Me Up. Va multumim si va invitam sa ramaneti in continuare alaturi de noi!

Newsletter