Girls in Tech Meetup: Mit versus realitate – cariera unei femei inginer

Girls in Tech Meetup: Mit versus realitate – cariera unei femei inginer

Girls in Tech România, comunitatea femeilor care profesează în domeniul tehnologiei, ne invită joi, 17 Octombrie, începând cu ora 18:30 la o discuţie despre avantajele şi provocările carierei de inginer la Facebook.

Vino să întâlnești un grup de ingineri de la Facebook, din Londra și din SUA, împreună cu care să demontăm miturile despre femeile inginer și să aflăm cum este să studiezi informatică, să ai un job în inginerie și să îți construieşti o carieră într-o companie care ajunge la peste 1 miliard de utilizatori în jurul lumii.

Participând vei avea ocazia să stai de vorbă cu:

Irina Voinea este Software Engineer in Infrastructure la Facebook unde se concentrează pe dezvoltarea unuia dintre cele mai critice instrumente. Înainte de Facebook a fost Software Development Engineer la Amazon, unde a contribuit la asigurarea celei mai bune experienţe pentru cititori pe Kidle Fire. Irina are un Master în Computer Science de la Ecole Polytechnique, una dintre cele mai bune universităţi tehnice din Franţa, şi este licenţiată în Automatică şi Calculatoare (Politehnica Bucureşti).

Elena Perez este Software Engineer for Infrastructure la Facebook, unde se concentrează pe dezvoltarea de instrumente interne şi pe eficientizarea lucrului echipei de ingineri. Înainte de a se alătura Facebook, Elena a fost CTO şi Co-Fondator Spartanbits, companie pentru dezvoltarea de aplicaţii mobile.

Mihaela Ogrezeanu a fost Summer Intern la Facebook în 2013 şi este Campus Ambassador la Politehnica Bucureşti. Mihaela a absolvit Automatică şi Calculatoare (Politehnică) în 2013 şi urmează în prezent cursurile unui program de master în sisteme distribuite. În perioada universităţii a fost intern al 4PSA în echipa de backend, iar apoi a făcut un stagiu de practică la Facebook unde a făcut parte din echipa de publicitate şi dezvoltare a paginilor. Mihaela plănuieşte să se alăture biroului Facebook din New York după finalizarea studiilor.

Programul evenimentului este următorul:

6:30 PM               Înregistrare

7:00 PM               Deschidere oficială de la GIT România MD

7:10 PM               Panel: Mit şi realitate – ce înseamnă pentru o femeie să studiezi calculatoare şi să fii inginer

8:10 PM               Q&A

8:30 PM               Grupuri de discuţii & networking

În timpul discuţiilor, invitatele din panel vor sta în diferite părţi ale sălii şi vor discuta cu participanţii despre ce înseamnă să studiezi calculatoare şi cum să profiţi de anii de facultate, cum să îţi dezvolţi cariera într-o companie multi-naţională cu profil tehnic, cum te prezinţi la interviuri şi cum câştigi încredere în tine.

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate așa că te invităm să te înscrii aici http://mythsrevealed.eventbrite.com/.

Despre Girls in Tech

Girls in Tech este o organizaţie globală a cărei misiune este de a forma o comunitate a femeilor care profesează în domeniul tehnologiei. Organizaţia a fost înfiinţată de către Adriana Gascoigne în San Francisco în 2007 şi are în prezent peste 8500 de membri la nivel global. Filialele Girls in Tech poartă denumirea de capitole şi sunt prezente în întreaga lume, în ţări precum China, Grecia, Franţa, Statele Unite sau Chile. Capitolul românesc al Girls in Tech a luat naştere în noiembrie 2012 la iniţiativa Cătălinei Rusu, alături de Anca Albu şi Irina Scarlat.

Newsletter