Invata cum sa faci o schimbare in cariera de la Sonia Nastase, Country Manager Nestle Nespresso Romania

Invata cum sa faci o schimbare in cariera de la Sonia Nastase, Country Manager Nestle Nespresso Romania

Sonia Năstase, Country Manager Nestlé Nespresso România, este invitatul special al evenimentului Meet the WOMAN!, organizat de Femei în Afaceri în București, marţi, 24 februarie 2015, ora 19:00, la Capital Plaza Hotel. Participând, vei putea afla de la ea cum să faci o schimbare în carieră și te vei pregăti pentru provocările și oportunitățile care apar odată cu acest lucru.

Meet the WOMAN! este un eveniment de business networking ce are loc lunar şi se adresează atât antreprenoarelor, cât şi femeilor care lucrează în companii şi sunt specialiste într-un domeniu de activitate.

Schimbarea locului de muncă sau a carierei este un eveniment de care aproape toţi ne lovim la un moment dat şi care trebuie gestionat cu grijă. Am invitat-o pe Sonia Năstase să ne împărtăşească din propria ei experienţă, să ne spună care au fost provocările ei şi cum putem să le gestionăm”, a declarat Alice Botnarenco, fondatoare şi preşedinte Femei în Afaceri.

Sonia Năstase ocupă în prezent funcţia de Country Manager – divizia Nespresso România (parte din Nestlé România), iar din 2009 nă în 2014 a ocupat funcţia de Director General al hotelului Howard Johnson Grand Plaza Bucureşti, fiind responsabilă de conducerea operaţiunilor şi de dezvoltarea strategiilor de business ale hotelului.

În cei peste 15 ani de experienţă, Sonia a a devenit un adevărat profesionist atât în zona operaţională, cât şi în cea de consultanţă. Şi-a început cariera în cadrul World Trade Center Bucureşti, în 1996, în organizarea de evenimente şi târguri internaţionale, continuând apoi pe partea de vânzări şi marketing în cadrul Athenee Palace Hilton Bucureşti şi apoi la Howard Johnson Grand Plaza, de la deschiderea hotelului până în 2006, când a făcut trecerea la zona de consultanţă în calitate de Senior Associate la Trend Hospitality.

Evenimentul va debuta la ora 18.30, iar timp de jumătate de oră vei putea servi o cafea și discuta cu celelalte persoane prezente în sală. Va urma apoi prezentarea fiecărei participante şi a businessului sau jobului pe care îl are, prezentarea unei afaceri, iar apoi vei face cunoștință cu Sonia și vei asculta povestea ei. După o sesiune de Q&A, totul se termină printr-o tombolă cu premii oferite de parteneri și seară de business networking.

Poți participa la eveniment contra unei taxe de 90 de lei (nu se percepe TVA / coffee break inclus), iar accesul se face doar cu rezervare şi confirmarea înscrierii. Dacă ești membră Femei în Afaceri, atunci ai prioritate la înscriere și beneficiezi de un discount de 25% din costul taxei de participare.

Pentru înscrieri trimite un e-mail la [email protected], iar detalii suplimentare se obţin la numărul de telefon 0762 677 111.

Dacă vrei să aflii mai multe informaţii despre eveniment, nu ezita să intri și pe site-ul FEMEI in AFACERI.

Înfiinţată în 2009 de Alice Botnarenco, Femei în Afaceri dezvoltă proiecte care se adresează antreprenoarelor şi femeilor care lucrează în companii. În 2012, organizaţia a reprezentat România la Global Summit of Women, cel mai mare forum economic internaţional pentru femei, a relansat site-ul www.femei-in-afaceri.ro, poziţionat ca un portal cu informaţii din mediul feminin de afaceri, şi a creat prima platformă online de business dedicată femeilor din România. Pornită iniţial ca o comunitate online, Femei în Afaceri numără în prezent peste 2000 de membre în grupul de pe Linkedin şi câteva mii de participante la cele peste 200 de evenimente de business networking desfăşurate pe parcursul a 5 ani de existenţă.

Newsletter