Invata sa spui povesti: curs de jurnalism narativ marca DoR

Invata sa spui povesti: curs de jurnalism narativ marca DoR

Credem în puterea poveștilor de a schimba vieți și ne plac poveștile bine spuse și scrise cu măiestrie. Nu e ușor să scrii o astfel de poveste, așa că vă recomandăm să profitați de oportunitatea de a învăța jurnalism narativ de la cei mai buni: începând cu 21 februarie, prietenii de la Decât o Revistă te învață să spui povești la cursurile de jurnalism narativ pentru studenți.

Zece studenți care își doresc să devină reporteri vor învăța să căute subiecte, să documenteze, să pună întrebări și să scrie în formă narativă. Cursul durează opt sâmbete, implică mers pe teren, scris și citit săptămânal. Fiecare cursant va exersa elemente de scriitură personală și reportaj și va lucra cu un editor.

Când?

Din 21 februarie până pe 17 aprilie (mai puțin sâmbăta dinaintea Paștelui), de la 10:00 la 13:00

Unde?

Redacția Decât o Revistă, Intrarea Dumitru Lemnea, nr. 1, București

Cu cine?

Ana Maria Ciobanu scrie la Decât o Revistă, a terminat Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA în 2009 cu o lucrare de licență despre jurnalismul narativ în România. Din 2011 predă cursuri de introducere în jurnalism narativ pentru copii și adulți la Fundația Calea Victoriei. A scris despre protecția copilului, despre viața unui băiat încurcat la naștere și despre problema câinilor maidanezi. A câștigat locul II la Premiile Superscrieri, categoria „Portret”, pentru Perspective.

Oana Sandu este reporter la DoR, unde scrie în principal despre probleme sociale precum identitatea romă, sărăcie extremă sau dizabilități intelectuale. În 2013 a câștigat Superscrierea Anului la Superscrieri, cu reportajul Echilibru, despre moartea și viața unei studente excepționale.

Cum te înscrii?

Trimite-ne la [email protected] CV-ul și un scurt eseu (maxim o pagină) în care să ne spui de ce vrei să devii reporter, ce ai vrea să documentezi și apoi să scrii până pe 8 februarie. Dacă vei fi selectat, te vom contacta să ne cunoaștem între 12 și 15 februarie.

Taxa de participare

350 de lei (se poate achita în contul asociației Media DoR, cea care editează Decât o Revistă, sau la curs, în prima sâmbătă)

Mult succes!

Newsletter