Investment Ready: un program de accelerare pentru antreprenorii sociali

Lansat la sfârșitul anului 2011 în Viena, Investment Ready este un program de accelerare dedicat antreprenorilor sociali din Europa Centrală și de Est, fiind creat cu scopul de a ajuta la transformarea ideilor de impact în proiecte de succes.

Prima etapă a programului, Investment-Ready Warm-up, va avea loc pe 26 februarie și va oferi participanților posibilitatea de a experimenta direct ce înseamnă acest program de dezvoltare pentru afaceri. Antreprenorii selectați vor avea ocazia să învețe cum își pot vinde ideea, să beneficieze de consultanță, să interacționeze cu antreprenori și investitori de succes și să învețe din experiențele acestora. La finalul workshop-ului, participanții vor ști cum să gândească la fel ca un investitor și vor înțelege cum pot atrage finanțare pentru propria afacere.

Ulterior, persoanele interesate pot aplica la Investment-Ready Academy – a doua etapă a programului. Această etapă reunește proiecte inovatoare din orașe precum Atena, Istanbul, Liubliana, Zagreb, Zurich, Belgrad sau Viena și constă în:

  • trei module intensive de dezvoltare organizate în Viena, în primăvara anului 2014, în cadrul cărora candidații vor învăța să creeze un caz de investiții de impact de nerefuzat;
  • consiliere la nivel de experți, oferită de către Boston Consulting Group pe toată durata programului;
  • acces la o comunitate internațională prin participarea la conferințele internaționale ale investitorilor și la oportunitățile de networking oferite direct în cadrul modulelor Academiei.
  • CEE Impact Day, o întrunire a investitorilor și festival de pitchuri la sfârșitul modulului final, când toate întreprinderile participante își vor prezenta strategia în fața investitorilor selectați.

Antreprenorii pot afla mai multe informații și pot aplica onine pentru ediția din București accesând platforma http://investment-ready.org/warm-up/apply/

Newsletter