Malina Iordache: Succesul inseamna sa fii fericit!

522028_10151030068186169_1999998480_nMălina Ana Iordache este absolventă a Facultăţii de Litere şi nu a avut drept obiectiv principal să fie antreprenor. Nici nu ştia foarte multe despre acest lucru atunci, deşi tatăl ei a dezvoltat afaceri începând cu anii 90. După absolvire, a încercat să îşi descopere pasiunile, să facă ce îi place. A lucrat în show biz, apoi în media, însă rolul de angajat nu i s-a potrivit. A condus timp de o vreme firma fratelui ei, însă în 2010 s-a hotărît să plece la drum pe cont propriu și să facă pe fiecare fericit.

Prima afacere pe care a dezvoltat-o a fost un eşec din care a învăţat foarte multe lucruri. Se întristează când vorbeşte despre asta şi îmi spune: „A durut! E ca atunci când se încheie o relaţie atunci când nu vrei asta şi mi-a trebuit aproape un an să îmi revin emoţional”. Spiritul de învingător a ajutat-o să se ridice, să se scuture de praf şi sa meargă mai departe.

Pasionată fiind de antreprenoriat şi dezvoltare personală, s-a hotărît să pornească un alt business. De data asta un business social, cu accent pe educaţie: The Institute for Happiness. Pentru Mălina, fericirea este un mod de viaţă. I se citeşte în ochi mulţumirea, împlinirea, satisfacţia lucrului făcut cu plăcere. „Sunt în al nouălea cer în fiecare zi! Asta pentru că nu muncesc ci îmi practic zilnic pasiunea. Nu cred că poate exista o bucurie mai mare”, îmi spune zâmbind.

Ideea de a face din fericire un business social i-a venit din întâmplare. În 2011, un prieten i-a trimis pe Facebook un link la un documentar despre fericire. I-a plăcut ideea şi a cumpărat drepturile de difuzare, dorind să reunească un grup de 40 de prieteni alături de care să vizioneze filmul pe data de 11 februarie. A început promovarea cu patru săptămâni înainte de eveniment şi peste 200 de oameni şi-au anunţat participarea.

A luat hotărîrea de a înfiinţa „The Institute for Happiness” când a văzut impactul pe care l-a avut şi dorinţa oamenilor de a vorbi despre fericire, de a schimba păreri, de a cunoaşte alţi oameni la fel ca ei. Este convinsă că fericirea salvează vieţi şi se bucură că poate fi parte dintr-un astfel de proiect. „De multe ori am impresia ca Institute m-a ales pe mine, şi nu eu pe el”, ne povesteşte cu drag şi pasiune Mălina.

În mijlocul unei societăţi negativiste, The Institute for Happiness este o oază de speranţă care le oferă oamenilor o alternativă pozitivă. Mălina şi echipa ei se pregătesc să lanseze Programul Naţional de Educaţie pentru Fericire şi primul Centru Naţional de Educaţie pentru Fericire în Bucureşti. Are multe planuri şi proiecte pe care vrea să le ducă la bun sfârşit şi ştie că o să reuşească pentru că, aşa cum spune, antreprenoriatul şi fericirea îi curg prin vene.

Newsletter