Mentoring Start Me Up alaturi de Peter Barta

Ziua de luni, 15 octombrie, a marcat pentru intreaga echipa Akcees inceputul unui sezon plin de evenimente si proiecte dedicate tinerilor cu potential antreprenorial. Am inceput promitator cu prima sesiune de mentoring Start Me Up si am avut onoarea de a-l avea alaturi de noi pe unul dintre cei mai apreciati antreprenori si investitori romani, Peter Barta, Director Executiv al Fundatiei Post-Privatizare.

Am avut ocazia de a revedea o mare parte dintre alumni Start Me Up, am discutat despre antreprenoriat, investitii si afaceri de succes si am invatat multe lucruri interesante. Am inteles ca partea financiara nu este primul lucru la care se uita un investitor. „In primul rand trebuie sa demonstrezi ca exista o piata reala pe care o cunosti si o intelegi si ca ai un produs care rezvolva o problema si pe care oamenii sunt dispusi sa il cumpere. Abia apoi conteaza estimarile financiare!” a spus Peter Barta.

Am continuat prin a discuta despre motivele pentru care un antreprenor decide sa porneasca la drum pe cont propriu si am realizat ca numitorul comun al afacerilor de succes consta in orientarea lor catre client. Singurul motiv care poate sta la baza unui business solid este solutionarea unei probleme reale a clientului.

Majoritatea afacerilor falimenteaza din trei motive: nu cunosti clientii, nu cunosti industria, sau incerci sa le faci singur pe toate, ne-a explicat Peter.El a subliniat importanta invatarii continue si ne-a inspirat prin propriu sau exemplu: participa anual la cursuri care contribuie in permanenta la dezvoltarea sa.

Am primit recomandari finale valoroase pe care le vom urma cu siguranta in viitor:

Incercati sa dezvoltati o afacere dar nu incercati sa faceti totul singuri!

Cunoasteti domeniul in care activati!

Invatati si cititi cat mai mult!

Participati la evenimente si faceti networking de calitate! Construiti relatii!

Nu va fie teama!

Sfaturile primite de la Peter au rezonat cu aspiratiile noastre antreprenoriale! Am plecat seara tarziu de la sediul Fundatiei Post-Privatizare, mai pregatiti pentru a transforma visele noastre in realitate si pentru a pune bazele propriilor afaceri de succes. Inspirati si motivati, vom reveni in curand cu noi sesiuni de mentoring care sa ne ghideze pasii.

Pana atunci insa continuam cu proiectele de azi pentru antreprenorii de maine si ne pregatim de networking de calitate la cea de a cincea editie Idea Exchange!

Newsletter