Mrfinance.ro – Partenerul tau in finante – promoveaza educatia financiara

Mrfinance.ro – Partenerul tau in finante – promoveaza educatia financiara

Creditele rapide pana la salariu, sau payday loans cum sunt denumite in engleza, sunt imprumuturi nebancare de valori mici, care se acorda pe perioade scurte de timp. Procesul de aplicatie si de obtinere este de regula, simplu si rapid. Accesarea creditului putand fi facut exclusiv prin intermediul telefonului sau online, insa costurile sunt mult mai mari decat la creditele bancare.

Deoarece finantatorii pun accent deosebit pe rapiditatea prin care bani se pot obtine, analiza cererii de credit se face rapid, astfel incat banii sa ajunga la beneficiar intr-un timp foarte scurt – de regula, la cateva ore de la solicitarea creditului.

Dezavantajul major al acestor credite este costul foarte mare pe care clientii trebuie sa il suporte. Din acest motiv, in multe tari europene, autoritatile au intervenit si au stabilit plafoane maxime pentru costul imprumuturilor.

In Romania, plafonul maxim consta in faptul ca totalul dobanzilor penalizatoare nu poate depasi principalul restant. Cu toate acestea, costul creditelor se intinde pe o plaja foarte larga, astfel ca DAE poate ajunge, in cazuri extreme, la 100.000% sau chiar mai mult.

Tocmai din acest motiv, MrFinance.ro a inteles nevoia oamenilor de a opta pentru servicii de creditare rapida, motiv pentru care își propune educarea financiara acestui grup tinta in vederea luarii unor decizii cat mai rationale.

Mr Finance este o platforma online ce permite utilizatorilor sai se informeze corespunzator cu privire la piata serviciilor de creditare. In ultimele saptamani, echipa mrfinance.ro a lansat o serie de articole menite sa promoveze educatia si responsabilitatea financiara:

Echipa din spatele proiectului mrfinance.ro, a inteles ca educatia financiara trebuie sa inceapa de la o varsta frageda si din acest motiv in Februarie 2017 a lansat programul de burse pentru studenti.

Mrfinance.ro vine in ajutorul tinerilor sub forma unei burse de studii in valoare de 500€ pentru pasionatii de economie.

Informatii bursa:

 • Bursa este in valoare de 500€.
 • Participantii la concurs trebuie trimite un eseu de 1000 de cuvinte cu urmatoarea tema:
 • “Sunt creditele rapide un rau necesar?”
 • Un minim de patru (4) din urmatoarele cinci (5) subiecte trebuie sa fie dezbatute in eseu:
  • Cine foloseste creditele rapide?
  • De ce folosesc romanii serviciile de creditare rapida?
  • Ce ar face debitorii fara serviciile de creditare rapida?
  • Regulizarea serviciilor de creditare rapida de catre guvern influenteaza utilizarea lor?
  • Impactul social asupra debitorilor.
 • Termen limita: 1 Septembrie 2017 (01.09.2017), pentru semestrul de toamna 2017
 • Termen limita: 1 Decembrie 2017 (01.12.2017), pentru semestrul de iarna 2017

https://mrfinance.ro/burse-pentru-studenti/

Newsletter