Razvan Pascu: Povestea unui calator prin lume

Razvan Pascu: Povestea unui calator prin lume

Puţini dintre noi primim în viaţă şansa de a avea jobul visurilor noastre, de a găsi ingredientele necesare pentru a crea combinaţia perfectă între cea mai mare pasiune a noastră şi slujba de zi cu zi. Razvan Pascu se numără printre acele persoane care se pot include în această categorie privilegiată.  

Călător avid, blogger şi scriitor pasionat (pe lângă opiniile exprimate pe propriul blog, Răzvan este colaborator al National Geographic Traveler sau Insight TAROM), consultant experimentat în turism şi, de câteva luni, şi antreprenor. Aşa s-ar putea rezuma în câteva cuvinte parcursul profesional al tânărului de 28 de ani în lumea ospitalităţii.

Originar din Brăila, Răzvan nu este străin de lumea afacerilor. Absolvent al Academiei de Studii Economice, a acumulat experienţă lucrând pentru două multinaţionale de succes, Orange şi ING, înainte de a decide intrarea într-un business propriu. Şi cum domeniul călătoriilor a fost unul care l-a fascinat de mic, ce aventură antreprenorială ar fi fost mai potrvită, dacă nu una care să implice turismul?

Astfel, la finalul anului trecut, a luat fiinţă proiectul Travel Communication Romania, o agenţie de PR şi marketing adresată exclusiv clienţilor din turism, punctul culminant al traseului său în industria de travel.

Citiţi povestea lui Razvan Pascu şi noutăţile companiei pe care a fondat-o şi pe gadgetrends.ro!

“Am fost plecat în facultate într-un program de work & travel în Scoţia, care mi-a dat şansa să vizitez mare parte din capitalele vest-europene, cu banii câştigaţi acolo. De atunci am prins microbul şi acum, în timpul liber, îmi place să visez la ce vacanţe îmi mai fac. Blogul l-am pornit în 2009. Călătoream mult şi simţeam nevoie să le insuflu şi altora dragostea pentru călătorii, să le dau sfaturi utile care poate că mie mi-au lipsit sau le-am aflat mai greu”, povesteşte el.

Detaşarea de eticheta de blogger de turism (Răzvan se poate lăuda cu o cumunitate de 70.000 de cititori unici pe lună şi cu peste 50.000 de persoane care îi urmăresc cele două pagini de Facebook) şi crearea agenţiei au fost paşi necesari în momentul în care managerii din domeniu au început să îl privească ca şi consultant. Acum, portofoliul companiei sale cuprinde nume importante din industrie: Air France/KLM, Perfect Tour sau Happy Tour.

Fire ambiţioasă, motivat mereu să îşi depăşească limitele de rezultatele obţinute, Răzvan nu consideră că a descoperit o reţetă sigură pentru succes. În viziunea sa, pasiunea este cel mai important ingredient de care are nevoie un antreprenor. “Dacă nu aş fi pasionat de ceea ce fac, nu cred că aş rezista ritmului în care lucrez”, afirmă tânărul.

În plus, în opinia sa, un tânăr antrenor trebuie să creadă mereu în şansa sa şi să depună foarte mult efort. “Trebuie să ai aspiraţii înalte şi să ştii ce îţi doreşti. Având în vedere experienţa mea de până acum, le-aş spune tinerilor că e important să le placă ceea ce fac şi să se aştepte la muncă multă”, completează Pascu.

Mentorii şi modele de business pe care a ales să le urmeze au avut şi ele un mare cuvânt de spus în dezvoltarea sa. “Pot spune că îi admir pe Raed Arafat, Richard Branson, Dan Chişu şi Anthony Bourdain. Trebuie să o menţionez şi pe Aneta Bogdan, care m-a ajutat prin cursul de Comunicare ţinut timp de trei luni într-un program pentru studenţi al Orange România. Din turism, o apreciez pe Corina Martin, pentru energie, pe Remus Vişan pentru viziune, pe Dragoş Anastasiu pentru brandurile create, pe Alin Burcea pentru tenacitate, pe Lucia Morariu pentru eleganţa cu care gândeşte”, concluzionează Răzvan.

Răzvan Pascu este unul dintre tinerii talentaţi despre care puteţi citi în al doilea număr al revistei Akcees. Rămâneţi alături de noi pentru alte poveşti de succes ale unor tineri care au decis să îşi ia viaţa şi cariera în propriile mâini şi au plecat pe calea antreprenoriatului sau pentru sfaturi din partea unor oameni de afaceri recunoscuţi atât pe plan local cât şi la nivel internaţional!

Newsletter