Prima zi de Career Leader

Ziua de marti 15 mai a fost o zi speciala pentru intreaga echipa Akcees – prima zi de Career Leader, dedicata domeniului IT. Am avut ocazia sa petrecem o zi alaturi de participanti entuziasti si dornici sa acumuleze experienta profesionala de calitate, dar si alaturi de reprezentanti a doua companii de top: Microsoft si SAP Romania.

La inceputul zilei participantii au aflat mai multe despre proiectele Akcees si despre modul in care participarea la acestea contribuie la dezvoltarea lor profesionala. Ziua a continuat cu o portie de inspiratie si leadership – domnul Romeo Vasilache, Entrepreneurship Program Director Fundatia Romano-Americana, ne-a vorbit despre schimbare si despre proiectele mici care fac diferenta.

Participantii au avut ulterior ocazia sa afle mai multe despre activitatea a doi angajatori importanti in domeniul IT: Microsoft si SAP Romania. Am vorbit despre programe de internship platit, despre programul MACH, un program unic marca Microsoft, dar si despre lansarea Academiei SAP. Mai mult, am discutat despre programe de dezvoltare in cariera concepute special pentru tinerii talentati.

Mircea Anghelescu (Consultant SAP Romania) si Irina Nicoleta Scarlat (Vice-Presedinte Executiv Akcees si fost consultant / trainer SAP) au sustinut ulterior o sesiune de training interactiva in cadrul careia participantii au avut ocazia sa afle mai multe despre procesele business ale unui client si despre modul in care acestea pot fi transpuse intr-o aplicatie IT pentru eficientizarea activitatii unei companii.

Momentul mult asteptat al zilei a fost rezolvarea studiului de caz pe echipe. Participantii la eveniment au analizat situatia unei companii si au fost responsabili de remodelarea proceselor business ale acesteia pentru cresterea productivitatii si eficientei. Sub stricta indrumare a membrilor juriului, acestia au aplicat conceptele invatate in sesiunea de training pentru rezolvarea unei situatii reale de business.

In urma prezentarilor sustinute in fata juriului, echipa formata din Vladimir Capatina (ASE Bucuresti), Ionut Draghici (Universitatea Politehnica Bucuresti), Calin Lungeanu (ASE Bucuresti), Paul Mardale (Universitatea Romano-Americana) si Delia Mihaela Radulescu (Universitatea Politehnica Bucuresti) a fost desemnata echipa castigatoare. Pe langa oportunitatile de cariera de care beneficiaza echipa castigatoare ca urmare a participarii la eveniment, participantii au primit invitatii la urmatoarea sesiune de training care va fi realizata in cadrul proiectului Weekend Seminar, sesiune avand drept subiect brandingul personal.

A fost o zi plina de evenimente dedicate, iar la final cu totii am fost castigatori prin participarea la eveniment. Asteptam cu mult entuziasm urmatoarea zi Career Leader, zi in care abordam domeniul consultantei!

Newsletter