Rotaract Global Model United Nations

Rotaract Global Model United Nations

În perioada 21-25 August 2013 Baia Mare va fi gazda unui eveniment internațional de mare amploare, o Simulare Internațională a Națiunilor Unite realizat si implementat sub egida Rotaract.

Cu această ocazie vor fi prezenți un număr de aproximativ 100 de tineri din toate colțurile lumii – peste 20 de tari, care vor participa la conferințe academice în care își vor asuma rolul de a reprezenta o țară și vor dezbate în sesiuni formale probleme contemporane mondiale de natură politică, sociale și economice, prin simularea a patru consilii: Consiliul de Securitate, Consiliul pentru Drepturile Omului, Consiliul Economic și Social și a Comisiei pentru consolidarea păcii, unde fiecare participant va avea ocazia de a-și exprima punctele de vedere și interesele țării pe care o reprezintă. Pe lângă acumularea de cunoștințe solide de probleme globale, participanții vor stăpâni de asemenea arta negocierii, abilitățile de orator, de comunicator folosind limba oficială a ONU, utilizând mecanisme procedurale puse în mișcare de către ONU.

Asocierea acestor abilități academice, profesionale și sociale este cea care face o astfel de conferință să reprezinte o oportunitate pentru studenții sau tinerii profesioniști de a trăi o experiență care îi formează pentru întreaga viață, care le oferă posibilitatea de a explora diferite culturi și de a testa aptitudini interpersonale și dialoguri interculturale.

Viziunea noastră nu se oprește doar la România, acest proiect fiind conceput ca un promotor internațional, dorind ca fiecare ediție viitoare să se desfășoare într-o altă țară cu sprijinul organizatorilor Rotaract precedenți, Rotary International și ONU.

Rotaract Global Model United Nations va fi cel mai important eveniment internațional organizat la Baia Mare care va îmbina conceptul de Model United Nations (Simulare ONU) cu structura Rotary International, care dețin un parteneriat de lungă durată, având o istorie și viziune comună. Dorim să punem în valoare această relație și să dezvoltăm un cadru formal prin care membrii Rotaract și tineri din întreaga lume pot discuta și propune soluții problemelor actuale în cadrul Națiunilor Unite.

Cum poti participa

Daca esti un tanar cu varsta intre 18 si 30 de ani, pasionat de dinamica relatiilor internationale, dar mai ales de rolul tinerilor in procesul decizional si vorbesti fluent limba engleza, atunci nu pierde sansa de a reprezenta tineretul din tara si/sau regiunea ta.

Poti aplica accesand urmatorul link: http://www.baiamareteam2013.rotaractmun.org/registration/ si poti deveni un tanar diplomat.

Taxa de participare este de 240 de Euro ce include: cazare hotel 3*, taxa de participare, mesele festive, activitatile sociale, pachetul delegatului, diplomele.

Pachet special pentru studenti: 99 Euro ce include cazare in camin, si toate cele mai sus mentionate.

Optiuni de excursii: 1) Excursie prin Maramures – 10 Euro si 2) Excursie de o noapte la Castelul Bran cu cazare in Brasov – 50 Euro.

Data limita de inscriere este 10 august 2013, ora 23:59 ora Romaniei.

Newsletter