Se apropie Bucharest Summer University

Se apropie Bucharest Summer University

afisLuni, 12 august 2013, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti va avea loc festivitatea de deschidere a şcolii internaţionale de vară Bucharest Summer University 2013, organizată de către Academia de Studii Economice din București, Asociația Absolvenților Academiei de Studii Economice din București Alumni ASE și Uniunea Studenților Academiei de Studii Economice din București, prin intermediul Senatului Studenților, cu mentoratul academic al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune și în parteneriat cu Fundația EURISC, cu sprijinul sponsorilor și al partenerilor mediatici.

Cea de-a noua ediție a şcolii de vară ,,Bucharest Summer University” propune participanților o temă interesantă: „Information and Governance in the Future Global Economy”. Țǎri precum: Albania, Anglia, Australia, Azerbaijan, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Danemarca, Germania, Grecia, Italia, Kazahstan, Mexic, Muntenegru, Maroc, Nigeria, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina și Ungaria sunt reprezentate la București de către studenți, masteranzi și doctoranzi ce și-au manifestat interesul pentru tema ediției de anul acesta. Programul educațional oferă ocazia participanților din întreaga lume să aprofundeze concepte economice de actualitate prin intermediul cursurilor, workshop-urilor şi al dezbaterilor cu specialişti din mediul academic și cel de afaceri internațional.

Cursurile vor fi susținute de profesori de renume și de specialiști din domeniu, din care amintim: Jiří Strouhal, PhD. (Universitatea de Economie din Praga); Dr. Recep Pekdemir, PhD.,  (Universitatea din Istanbul); Avi Victor, Senior Manager (KPMG București, România); Ion Anghel, Prof. Univ. Dr. (Academia de Studii Economice din București) și membru al Consiliului Internațional de Standarde de Evaluare; Raluca Sandu, cadru didactic în departamentul de Finanțe și Contabilitate (Academia de Studii Economice din București).

Ca o completare a programului de studii, organizatorii au pregătit o întreagă agendă culturală din care nu vor lipsi activităţile realizate în aer liber, serile tematice, petrecerile precum și o excursie în țară cu vizitarea principalelor obiective turistice (Castelul Peleș, Castelul Bran, Transfăgărășan, Bâlea Lac, Sibiu, Brașov). Toate acestea au scopul de a favoriza interacţiunea şi comunicarea, oferind astfel participanților oportunitatea de a se cunoaşte şi de a se familiariza cu aspecte importante ale culturii româneşti.

La sfârşitul celor două săptămâni ale şcolii de vară, în urma susţinerii unor probe scrise de verificare a cunoştinţelor, participanţii vor putea obţine diplomă de participare şi 5 puncte credit transferabile internaţional (ECTS) pe care studenţii la ciclurile de licenţă, masterat sau doctorat le vor putea folosi la universitatea de proveniență.

Newsletter