Sfaturi pentru start-up-uri in tehnologie cu Leonard Brody, vizionar in tehnologie

Sfaturi pentru start-up-uri in tehnologie cu Leonard Brody, vizionar in tehnologie

leonard-brody-732991241Antreprenor, venture-capitalist și autor best-selling, Leonard Brody consideră că progresele tehnologice din ultimii 20 de ani au schimbat comportamentul oamenilor mai mult decât a reușit întreaga istorie de până acum! Așa să fie? Hai să vedem ce a realizat în materie de business-uri în tehnologie canadianul Leonard ce a fost inclus in topul Canada’s Top 40 Under 40.

Până acum, Brody a ajutat la strângerea mai multor milioane de dolari pentru afaceri aflate la început de drum, a trecut printr-una dintre cele mai mari listări IPO din istorie și a fost implicat în construirea, finanțarea și vânzarea a 5 startup-uri!

Leonard ne-a descris casa lui drept “partea din mijloc a avionului” și ne-a mărturisit că are o mare admirație pentru pionierii ce conduc valurile tehnologiei actuale, probabil datorită faptului că și el a fost mult timp în postura de a ghida un startup (Onvia Canada) pe un val bun! Onvia Canada, firma ce l-a dus la o listare de 240 milioane de dolari pe NASDAQ în 2000 clasându-se drept start-up-ul numarul 1 în Canada la vremea respectivă.

Ca background înainte, de a porni la drum ca antreprenor, Leonard a lucrat ca Senior Technology Advisor pentru Ministerul de Afaceri Externe și Comerț Internațional Canadian, iar acum este Co-Fondatorul GrowLab, un accelerator bazat în Vancouver și San Francisco.

Noi l-am întrebat ce îi trebuie unui startup pentru a reuși și ne-a răspuns că experiența este foarte importantă, împreună cu multă auto-motivare pentru reușită! “I believe running a start-up is the most difficult thing in business life,” a spus. “In many respects having a regular job is a luxury because, aside from some politics, it’s possible to do your job, get the pay check and go home.”( Cred că a conduce un start-up este cel mai dificil lucru pe plan profesional. În multe privințe un job normal este un lux, pentru că înafara politicii poți doar să îți vezi de job, să primești salariul și să pleci acasă liniștit.)

Mai mult, Leonard spune că poți vedea cine este menit să fie antreprenor. Un antreprenor ce știe bine care îi este direcția nu va întreba mereu pe alții Care-I următorul pas?“People are always asking me that and I always say ‘stop asking and start building,”’ he says. “I come from a family of Holocaust survivors and our generation has never had to endure a world war. We are incredibly lucky and we have to love the freedom that the Internet gives you. It’s the biggest innovation since the printing press.”(Oamenii mereu mă întreaba asta iar răspunsul meu este întotdeauna <>. Vin dintr-o familie de supraviețuitori ai Holocaustului iar generația noastră nu a trebuit să îndure nici măcar un război mondial. Suntem incredibil de norocoși și trbeuie să iubim libertatea pe care ne-o oferă internetul. Este cea mai mare inovaţie de la presa scrisă și până astăzi!).

Cum vede Leonard Brody un antreprenor de success?Perseverent, bun comunicator și un hacker ce nu încetează să se zbată pentru business-ul său!

Ce face diferența între un business de succes și unul mai puțin de succes? Elementele cheie și importante în egală măsură sunt idea, echipa, produsul și experiența însă diferența constă în atracția care există între toți acești factori! Din postura de investitor, Leonard caută să vadă existența acestei atracții, pe langă mindset-ul și calitățile antreprenorului!

Revenim în curând cu alte poveşti pe care le-am cules anul trecut la How to Web! Până atunci însă, rămâneţi alături de noi!

Acest material face parte din campania „Let’s grow together” a How to Web, cel mai important eveniment dedicat tehnologiei şi antreprenoriatului din Europa de Sud-Est. How to Web 2013 are loc pe 20 şi 21 noiembrie în Bucureşti. În Cadrul conferinţei va avea loc şi Startup Spotlight, competiţie şi program de orientare adresat celor mai performante start-up-uri din regiune.

Newsletter