Start Me Up: Demo Day

Start Me Up: Demo Day

Cum îţi prezinţi proiectul în faţa investitorilor? Cum arată pitch-ul perfect şi cât de greu este să convingi investitorii pentru a obţine finanţare? Asta au aflat participanţii noştri în ultima zi a şcolii de antreprenoriat: Start Me Up Demo Day.

SalaDimineaţă devreme, echipele erau în sala de conferinţe pentru a face ultimele pregătiri şi a se asigura că videoclipurile şi prezentările vor merge conform planului. După o săptămână în care au format echipe şi au dezvoltat concepte de business, emoţiile erau mari!

Venise momentul ca tinerii să demonstreze lecţiile învăţate prezentându-şi proiectele în faţa juriului. Din juriu au făcut parte Cristina Batlan (Fondator Musette şi investitor), Bogdan Grosu (Fondator Grosu & Asociaţii), Bogdan Iordache (Co-Fondator How to Web), Monica Obogeanu (Program Manager Startup Spotlight), Dorin Călin (Manager antreprenoriat & ITC Junior Achievement România) şi Şerban Mogoş (Preşedinte şi Co-Fondator Akcees).

Şase noi idei de afaceri au fost dezvoltat la Start Me Up: Your Social Face (companie care oferă servicii de social media), LUT – Learn Unique Techniques (sesiuni de terapie prin ceramică), CeaWASHescu (spălătorie pentru studenţi), Top Children (şcoală de bune maniere pentru copii), Urgent Fix (serviciu de asistenţă rutieră în trafic)  şi Craftemize (platformă care aduce împreună meşteşugarii şi amatorii de produse artizanale).

Ordinea prezentărilor a fost determinată prin tragere la sorţi, iar tinerii s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor şi au impresionat prin profesionalism şi pasiunea pe care au depus-o în pregătirea propriilor concepte de business. Misiunea juriului nu a fost deloc uşoară: aceştia au trebuit să aleagă echipa câştigătoare uitându-se la calitatea prezentării, fezabilitatea afacerii, oportunitatea de business, publicul ţintă adresat şi strategia de penetrare a pieţei.

CastigatoriLa final, CeaWASHescu, echipa formată din Lucian Dobrotă, Maria Magdalena Baciu, Sorina Comşa şi Marius Cristian Manole, a fost desemnată ca fiind echipa câştigătoare a şcolii de antreprenoriat Start Me Up şi a primit o investiţie din partea Cristinei Bâtlan pentru a-şi pune ideea în practică şi a dezvolta spălătorii pentru studenţi în cele 4 centre universitare din care provin membrii echipei (Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Galaţi). Premiul Start Me Up a fost acordat echipei Urgent Fix, iar echipa LUT a primit menţiunea specială a juriului. Câştigătorii au primit abonamente la TechHub Bucharest, produse Bitdefender şi cărţi oferite de Editura Universul Juridic şi Junior Achievement.

La final, membrii juriului au oferit feedback şi recomandări pentru viitor. „Eu cred că toţi puteţi fi antreprenori! Încercaţi, vedeţi ce nu merge, acţionaţi şi faceţi lucrurile să se întâmple”, a spus Bogdan Iordache. „Secretul ca să dezvolţi o activitate de succes nu este să faci rost de bani, ci să faci ceva de care oamenii au nevoie, să produci valoare”, a completat Bogdan Grosu, Fondator al firmei de avocatură Grosu & Asociaţii.

Ziua s-a încheiat în lacrimi şi ropote de aplauze, iar petrecerea de la final a continuat până târziu în noapte. De data aceasta relaxat, cu muzică, voie bună şi foc de tabără pentru a sărbători cum se cuvine sfârşitul unei săptămâni minunate petrecute în Predeal.

Grup final

Newsletter