Start Me Up: Finantarea unui start-up

Start Me Up: Finantarea unui start-up

„Să faci rost de bani este al doilea cel mai greu lucru în dezvoltarea unui start-up. Primul dintre ele este să construieşti ceva de care oamenii au nevoie. Majoritatea start-up-urilor mor pentru că nu au făcut acel lucru. A doua cauză pentru care start-up-urile mor este dificultatea de a face rost de bani. Finanţarea este brutală!”. Aşa a început Daniel Ramamoorthy a treia zi a Start Me Up.

Problema principală pentru companiile la început de drum nu este lipsa surselor de finanţare, ci faptul că nu ştiu de unde să se informeze şi cum să convingă pentru a face rost de banii de care au nevoie pentru a supravieţui şi pentru a-şi dezvolta afacerea. Există nenumărate surse de finanţare pentru companii care activează în diferite domenii: cei trei P (părinţi, prieteni şi alţi proşti), credite, granturi, fonduri guvernamentale, crowdfunding, investitori de tip angel sau fonduri de venture capital.

Pe lângă toate acestea, banii obţinuţi din vânzarea produselor sau serviciilor sunt o sursă de finanţare rareori luată în considerare. Paradoxal, aceasta este cea mai solidă alternativă care poate permite unei companii să se dezvolte organic datorită faptului că furnizează pieţei produse sau servicii de care aceasta are nevoie.

„Vreţi bani pentru companiile voastre? Începeţi acum şi căutaţi alternative! Fiţi independenţi, cheltuiţi puţin şi lucraţi repede! Împărţiţi responsabilităţi şi fiţi flexibili! Investitorii sunt diferiţi, învăţaţi să îi înţelegeţi şi să îi găsiţi pe cei potriviţi pentru afacerile pe care le dezvoltaţi”, a încheiat Daniel.

Am continuat alături de Claudia Suhov, Co-Fondator Next Steve Group, companie care oferă programe educaţionale pentru copii. La 24 de ani, Claudia este la cea de a doua companie şi a reuşit să dezvolte o afacere sustenabilă care a crescut organic, a câştigat numeroase distincţii (finala concursului Start!Business organizat de Junior Achievement, distinţia compania anului în 2012) şi a reprezentat România la finala europeană Enterprise Challenge în Skopje, Macedonia. Recent, Claudia a reuşit să convingă leii din arenă şi a obţinut o finanţare în valoare de 15 000 EUR, finanţare pe care o va utiliza pentru a-şi dezvolta în continuare afacerea.

Alături de Claudia ne-am amintit cu toţii cu plăcere de copilărie şi am folosit din nou plastilina pentru a crea un obiect şi a ne gândi la un preţ pentru acesta. Ulterior, fiecare participant a prezentat obiectele în faţa audienţei, dând încă o dată dovadă de creativitate şi motivaţie.

„Nu deschideţi o firmă înainte să vindeţi!”, ne-a spus Claudia. „Vedeţi întâi dacă aveţi clienţi pentru produsul sau serviciul pe care îl dezvoltaţi. Sfatul meu pentru voi este să citiţi, să învăţaţi lucruri despre voi şi să munciţi. Orice veţi face va fi o experienţă din care veţi învăţa, iar noutatea sau schimbarea nu trebuie să vă sperie, ci, din contră, să vă provoace să deveniţi din ce în ce mai buni!”, a încheiat ea.

Ca antreprenor este foarte important să ai putere de convingere şi capacitatea de a-ţi vinde produsul. Ca urmare, de data asta ne-am hotărît să le lansăm participanţilor o provocare reală de business: fiecare dintre echipe a avut la dispoziţie reviste Akcees pe care a trebuit să le vândă în Piaţa Sfatului din Braşov în mai puţin de două ore.

La discuţia de final au reieşit multe lecţii învăţate din această experienţă practică: „Am învăţat să abordăm în mod direct oameni care fac parte din publicul nostru ţintă, să ne adaptăm discursul în funcţie de client şi să găsim puncte comune între posibilii cumpărători şi produs. A fost o experienţă inedită, foarte interesantă pentru noi”, ne-a spus unul dintre participanţi. Mai presus de toate acestea, tinerii au învăţat că este important să crezi în produsul pe care îl vinzi pentru a avea succes.

Echipa câştigătoare a vândut 26 de reviste şi a abordat o strategie diferită faţă de concurenţii săi: aceasta a utilizat un preţ variabil, diferit în funcţie de persoana căreia i se adresau. Tinerii au ales să doneze banii obţinuţi din vânzarea revistelor pentru a oferi o bursă la următoarea ediţie a şcolii de antreprenoriat şi a oferi astfel unui tânăr pasionat de antreprenoriat şansa de a trece prin aceeaşi experienţă ca ei.

Invitat special la finalul zilei a fost Bogdan Micu, antreprenor serial şi fondator Alpin Sun. „Am încercat 10 idei de afaceri şi am avut sute! Am investit bani şi timp în ele, unele au mers, iar altele nu!”, ne-a spus Bogdan. „E important să îţi spui ideile şi să vezi ce parere are lumea despre ele. Ideile în sine nu valorează nimic, execuţia este cea care face diferenţa, iar dacă cineva va face acelaşi lucru cu siguranţă o va face diferit!”, a continuat el.

În viziunea lui Bogdan, eşecul trebuie să fie o lecţie învăţată şi trebuie să te motiveze să mergi mai departe, iar să înveţi să pierzi e doar o chestie de experienţă. „În plus, trebuie să înţelegi că vei lucra mai mult decât alţii ca antreprenor, însă vei învăţa foarte multe lucruri şi vei fi liber să alegi ceea ce faci tu cu timpul tău. Vă recomand să începeţi! Începeţi cu o afacere mică! Începeţi devreme! Începeţi acum!”, a concluzionat Bogdan.

Aşa am încheiat o nouă zi plină de provocări pentru cei 24 de tineri prezenţi la a doua ediţie Start Me Up. Dacă vreţi să şi vedeţi cum a fost, găsiţi povestea zilei în imagini pe pagina noastră de Facebook. Urmează lean canvass, pitching, mentorat şi pregătirile finale pentru vineri, aşa că rămâneţi cu ochii pe noi. V-am pregătit multe poveşti interesante!

Newsletter