Startup Weekend Iasi lanseaza afaceri online în 54 de ore!

Startup Weekend Iasi lanseaza afaceri online în 54 de ore!

Trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor poate fi însoţită de incertitudini şi posibile riscuri. Tocmai din acest motiv a apărut Startup Weekend. Acest eveniment care se desfăşoară în weekend-ul 1-3 noiembrie la Iaşi este terenul sigur pe care pot fi testate, fără nici un risc, noi idei de afaceri din domeniul online.

Startup Weekend Iaşi va începe vineri seară la ora 18 când vor fi prezentate ideile de afaceri ale participanţilor, apoi printr-un sistem de vot vor fi alese cele mai bune idei iar în jurul acestora se vor alcătui echipe. Sâmbătă şi duminică, fiecare echipă va lucra la ideea de afacere şi va beneficia de sfatul unor mentori pentru a o transforma într-o afacere online reală. Duminică, evenimentul va culmina cu prezentări în faţa juriului şi a potenţialilor investitori.

Mentorii care le vor oferi sfaturi participanţilor pe tot parcurul week-end-ului sunt antreprenori care au lansat până acum afaceri online de succes: Frederic Lasnier, Bogdan Iordache, Iwen Fuld, Marius Alexa, Ilie Ghiciuc, Ana Maria Andronic.

„Prin această initiaţivă vrem să promovăm spiritul antreprenorial, pentru că stim că există potenţial. Vrem să aducem în acelaşi loc oameni pasionaţi de antreprenoriat, cu competenţe complementare care să formeze echipe şi să lanseze startup-uri în domeniul online. La început poate părea o joacă, însă Startup Weekend Iaşi este o ocazie excelentă de a cunoaşte noi colaboratori, de a fura din secretele succesului împărtăşite de oameni cu experienţă sau chiar de a obţine finanţare daca ideea îi va impresiona pe investitori.” a declarat Cătălin Scripcariu unul dintre iniţiatorii acestui eveniment care a participat şi el la rândul lui la Startup Weekend Mureş.

Aşadar, la Startup Weekend Iaşi sunt aşteptaţi toţi cei care au idei de afaceri în domeniul online şi vor sa le pună în practică: antreprenori, programatori, web-designeri, oameni de marketing online, manageri de produs, oameni de vânzări.

Pentru mai multe informaţii şi înscrieri, doritorii pot accesa site-ul evenimentului: iasi.startupweekend.org

Startup Weekend este un eveniment care a avut loc prima dată în 2007 în oraşul american Boulder iar de atunci a fost organizat în peste 300 de orase importante ale lumii printre care Los Angeles, New York, Sydney, Tokyo. Primele ediţii din România au avul loc la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti.

Newsletter