TechAngels: prima retea de investitori privati din Romania

Startup-urile in domeniul tehnologiei au de acum acces mai usor la finantare prin intermediul retelei de investitori privati TechAngels. Lista investitorilor cuprinde antreprenori si profesionisti din domeniul tech, acestia alaturand investitiilor directe expertiza si conexiuni relevante.

TechAngels va facilita investitii cu o valoare cuprinsa intre 10.000 si 200.000 de euro, corespondente unei evaluari a afacerii de maxim 1.000.000 de euro. Reteaua de investitori vizeaza in primul rand echipe cu expertiza dovedita si un trecut profesional relevant, ale caror proiecte sunt dezvoltate cu precadere in domeniile web, mobile, embeded software, hardware, meditech. TechAngels isi indreapta atentia in special catre proiecte care au cel putin un prototip sau au fost validate de catre clienti.

Mecanismul prin care functioneaza reteaua de investitori este simplu. Antreprenorii contacteaza echipa TechAngels prin intermediul unui formular disponibil online. In urma unei analize complete  a produsului sau afacerii, echipa TechAngels, in colaborare cu antreprenorul, realizeaza o prezentare care este trimisa catre reteaua de investitori. Ulterior, antreprenorii sunt pusi in legatura cu investitorii interesati si vor primi asistenta din partea TechAngels in incheierea rundei de investitii.

TechAngels este fondat de catre Radu Georgescu – antreprenor in serie si investitor in companii de tehnologie si internet, fondator al GECAD Group si al companiilor Epayment (acum PayU) si Avangate, ce a realizat unele din cele mai importante exit-uri pe piata tehnologica romaneasca, Andrei Pitis – investitor activ si mentor in multiple startupuri, presedinte al ANIS si profesor asociat la Universitatea Politehnica din Bucuresti, cu o experienta de peste 22 de ani in companii tech la toate nivelurile , Bogdan Iordache – Co-fondator si CEO al How to Web, cea mai importanta conferinta tech din Europa de Sud-Est, si mentor la mai multe acceleratoare de afaceri web din Europa precum Springboard Londra, HackFWD Berlin, Rockstart Amsterdam.

„Facilitarea accesului la finantarea de tip business angel este vitala pentru dezvoltarea noilor companii tehnologice din Romania. Vrem sa sprijinim atat antreprenorii, inlesnindu-le accesul la fonduri si expertiza, cat si investitorii, punandu-i in contact cu startupuri investibile.” spune Radu Georgescu, Founding Partner & Chairman GECAD Group. „Experienta mea profesionala si investitionala imi spune ca avem langa noi profesionisti foarte talentati, ce merita sustinuti.”, declara Andrei Pitis, presedinte Simple Systems si business angel activ. „In ultimii ani antreprenorii tech au fost finantati mai mult de catre investitori europeni decat romani. Un astfel de mecanism va facilita includerea de capital si expertiza locala in afaceri globale.”, declara Bogdan Iordache, CEO How to Web.

Reteaua cuprinde 13 investitori, altii fiind asteptati sa se alature initiativei in viitorul apropiat. Investitorii implicati la momentul actual sunt: Radu Georgescu – Founding partner & Chairman GECAD Group, Andrei Pitis – presedinte Simple Systems, Lucian Todea – CEO al ITNT, Soft32.com, Laurent Asscher – CEO al Airtek Capital Group, Razvan Capatana – Managing Partner al Business Results, Cristian Francu – ex-googler, business angel , Sergiu Negut – Partener al Wanted Transformation Consultancy, Claudiu Suma – CEO al ETA Automatizari Industriale, Adrian Gheara – antreprenor serial, business angel si consultant, Dan Calugareanu – CEO Alliance Computers, Paul Maravei – business angel si profesionist  IT&C, Doru Mardare – Managing director al Luxoft si Daniel Enache – Product manager la Digital Data Tech.

Mai multe detalii despre TechAngels, precum si formularele de aplicare pentru antreprenori ce cauta finantare sau investitori ce doresc sa se alature retelei sunt disponibile pe site-ul www.techangels.ro.

Newsletter