Top Children: cum dezvolti programe de educatie pentru copii?

Top Children: cum dezvolti programe de educatie pentru copii?

Absolvent al celei de-a doua ediţii a şcolii de antreprenoriat Start Me Up, Nicuşor Angheluţă a ştiut cum să îmbine creativitatea şi ingeniozitatea cu rigoarea unui plan de afaceri şi a pus bazele Top Children, organizaţie care oferă programe educaţionale pentru copii folosind metode de educaţie non-formală. În interviul pe care ni l-a acordat, Nicu ne povesteşte cum e viaţa după Start Me Up şi ce lecţii a învăţat din postura de tânăr antreprenor.
Akcees: Cine este Nicuşor Angheluţă? Spune-ne pe scurt povestea ta!

Nicuşor Angheluţă: Sunt Nicu şi sunt co-fondator Top Children, alături de colega mea Anuca (Anamaria Tataru). Totodată, sunt PM Private cooperation în cadrul JADE România, iar în ultimii ani mi-a plăcut să mă implic în organizarea evenimentelor ce promovează anteprenoriatul în rândul tinerilor.

Akcees: Ce impact au avut asupra ta lucrurile prezentate în cadrul Start Me Up şi ce consideri că este mai important să înveţe un antreprenor la început de drum?

N.A. : Am învăţat că, atunci când eşti la început de drum, trebuie să-ţi alungi teama de a-ţi expune ideea şi să încerci să o validezi în cât mai multe moduri posibile. Pe lângă ideea în sine, mai important este modul de implementare al acesteia!

Tot la Start Me Up, am învăţat că echipa alături de care lucrezi are un rol esenţial şi definitoriu, iar fiecare rotiţă ar trebui să se mişte concomitent. Tocmai de aceea, sunt fericit că am participat la şcoala de antreprenoriat şi că, datorită vouă, am intrat în legătură cu Anuca şi reuşim să facem lucruri frumoase împreună.

Akcees: Povesteşte-ne despre proiectul Top Children. Care sunt lecţiile pe care le-ai învăţat pe parcursul dezvoltării acestei idei?

N.A. : Top Children a plecat de la ideea unei şcoli de bune maniere, dar, în prezent, nu ne concentrăm doar pe acest tip de cursuri, ci şi pe dezvoltarea unor ateliere şi programe educaţionale care au luat naştere din dorinţa de a oferi copiilor şi părinţilor o alternativă creativă și distractivă de învățare.

Ca lecţie, am învăţat că networking-ul te ajută să te dezvolţi mai repede, că e important să îţi cunoşti clienţii şi că afacerea ta este copilul tău, ce are nevoie de atenţia ta nemijlocită 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Akcees: Daca ai putea porni din nou proiectul, ce ai schimba?

N.A. : Ooo, cred că au fost câteva lecţii învăţate pe parcursul acestui an în care Top Children a intrat pe piaţă. În primul rând, cred că aş cerceta mai bine preferinţele potenţialilor clienţi. De-a lungul activităţii, am primit insight-uri la care nu ne gândisem niciodată şi care ne-au ajutat să ne dezvoltăm. Deşi aparent plictisitoare, consumatoare de timp și nesemnificative, partea aceasta de cercetare este extrem de importantă în implementarea unei idei de afaceri!

Akcees: Care este sfatul tău pentru tinerii care vor sa se înscrie anul acesta la Start Me Up ?
N.A. : Nu ezitaţi să o faceţi! Participaţi indiferent din ce colţ al ţării ar trebui să veniţi şi fiţi încrezători în forţele propii! După Start Me Up, veţi muta munţii din loc!

Povestea lui Nicu poate fi povestea ta! Ai o idee de afaceri şi nu ştii cum să o pui în practică? Îţi doreşti să obţii sfatul unor investitori şi antreprenori consacraţi şi să cunoşti alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat? Atunci te aşteptăm la Start Me Up! Aplică acum la: http://startmeup.ro/apply/!

Newsletter