Toujours a la francaise Rucsandra Hurezeanu

Toujours a la francaise Rucsandra Hurezeanu

r1Se bate de la egal la egal cu branduri cu tradiţie precum Avene, L’Oreal sau Garnier într-o industrie care se reinventează permanent. De şapte ani, Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivatherm, reuşeşte să se menţină mereu cu un pas înaintea competitorilor săi prin inovaţie şi perfecţionarea constantă a portofoliului de produse.

“Astăzi cred că liderii adevăraţi sunt oameni buni. Ei tratează oamenii cu atenţie şi compasiune”, este o concluzie inevitabilă la care ajunge Rucsandra privind înapoi la parcursul său profesional.

Finalizarea studiilor în cadrul Facultăţii de Medicină au adus-o pe aceasta mai aproape de business-ul farmaceutic al familiei, o experienţă utilă pentru dezvoltarea ulterioară. “Deschiderea extraordinară de după 1990 şi posibilităţile noi de carieră m-au făcut să-mi doresc această schimbare. De altfel, medicii lucrează mult în industria farmaceutică, a devenit o opţiune firească de carieră atât în România, cât şi în alte ţări. Neavând nici o experienţă anterioară de business am început să lucrez ca reprezentant medical, deci în vânzări, în compania mamei mele”, povesteşte Rucsandra Hurezeanu, una dintre cele mai de succes femei de afaceri din România.

Un an mai târziu lua calea Franţei, de care a rămas inevitavil legată, pentru a urma cursurile unui master în Marketing Farmaceutic, în cadrul uneia dintre cele mai bune universităţi europene, École Supèrieure de Commerce Paris. Au urmat multe luni de studiu în strategii de management, publicitate, branding, studii de caz şi un internship într-una dintre cele mai mari companii franţuzeşti, Servier. O dată revenită în ţară, Rucsandra a ocupat vreme de cinci ani poziţii de management în companii mari, mulţinationale din industria farmaceutică. La un moment dat, a simţit că a acumulat experienţa necesară şi că este momentul să facă mai multe. Aşa a luat naştere Ivatherm, prima marcă românească de dermato-cosmetice.

“Ivatherm a fost o îmbinare fericită între fascinaţia mea pentru creme, texturi, parfumuri şi cunoştinţele acumulate de-a lungul anilor de studiu al medicinei, dermatologiei, dar şi experienţei din vânzări şi marketing în industria farmaceutică. Probabil modelul mamei mele, care era o femeie antreprenor de succes, mi-a dat curaj şi, deloc de neglijat, a fost şi sprijinul  financiar din partea ei. Am creat Ivatherm după 7 ani de experienţă practică în companii multinaţionale, nu direct de pe băncile şcolii, ar fi fost mult prea devreme”, spune ea.

Astăzi, Ivatherm se numără printre primii cinci jucători de pe piaţa locală de dermato-cosmetice, cu un portofoliu de 50 de produse care au la bază apa termală Herculane (întreaga producţie Ivatherm este realizată în Franţa) destinate atât pieţei locale cât şi exportului, şi cu un rulaj estimat să crească cu 20% până la finalul anului, comparativ cu anul anterior.

“Satisfacţia mea cea mai mare vine din crearea şi oferirea femeilor de produse performante, inovative în acord cu ultimele tendinţe mondiale în cosmetologie. Sursele noastre de inspiraţie vin dintr-o bună cunoaştere a industriei, informare permanentă şi colaborarea apropiată cu cercetatorii francezi din laboratoarele de dezvoltare de produse cosmetice din Paris”, precizează Rucsandra Hurezeanu.

Secretul succesului său? Echipa pe care a creat-o şi concentrat-o în jurul brandului, cu care împarte acelaşi set de valori şi aceeaşi motivaţie, viziune şi fler în afaceri. De altfel, în opinia sa, viziunea, curajul şi determinarea trebuie să fie calităţi esenţiale ale unui antreprenor. “Un antreprenor este omul capabil de a-şi asuma responsabilităţi pentru banii investiţi, pentru echipa pe care a angajat-o şi pentru timpul lui. Tinerii antreprenori trebuie să fie motivaţi să creeze un produs sau un serviciu unic, diferit şi cu valoare adaugată. E important să facă doar ce le place şi ce-i inspiră. Dorinţa de a deveni cei mai buni în ceea ce fac le va aduce un progres în carieră”, încheie Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivatherm.

Newsletter