Concurs de scenaristica Words on Screen

Compania independenta de productie de film Charta Productions are placerea de a anunta deschiderea inscrierilor pentru concursul Words on Screen. Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 31 martie 2013.

Words on Screen este o competitie internationala care le ofera tinerilor scriitori si pasionati de film ocazia de a-si pune in aplicare proiectele cinematografice. Castigatorii fiecarei categorii – Short Fiction, Short Animations si Student Competition – vor avea sansa de a-si concretiza proiectele, primind de asemenea premii in bani si dreptul de distribuire a materialelor. Echipa Charta Productions le asigura tinerilor scenaristi circulatia directa a scenariilor in reteaua partenerilor, sesiuni de consultari pentru reprezentare si, cel mai important, distribuirea filmului in circuitului cinematografic international.

Scopul nostru este sa le dam castigatorilor sansa de a-si aduce la viata ideile, atat prin evaluarea profesionala a proiectelor inscrise, cat si prin sprijiinirea procesului ulterior de productie. Suntem familiarizati cu dificultatile acestei cariere si, de aceea, ne dorim sa impartasim din experienta noastra cat mai mult posibil, dandu-le de asemenea posiblitatea de a-si prezenta lucrarile, au declarat reprezentantii Charta Productions.

Taxa de inscriere pentru fiecare categorie este de 20 de lire sterline, iar premiile variaza intre 1000 de lire sterline pentru categoria Short Fiction, 700 de lire sterline pentru categoria Short Animation si respectiv 500 de lire sterline pentru categoria Student Competition. Castigatorii vor fi alesi de un juriu format din scenaristi profesionisti, producatori de film si consultanti pentru scenarii TV.

Tinerii care isi doresc sa participe isi pot inscrie proiectele in concurs si pot afla mai multe detalii pe site-ul evenimentuluihttp://www.wordsonscreen.org/ si pe pagina de Facebook a acestuia. Mult succes!

Newsletter