Work in Cluj – Un nou concept lansat de Sergiu Andreca, absolvent Start Me Up

Work in Cluj – Un nou concept lansat de Sergiu Andreca, absolvent Start Me Up

Numai în Cluj numărul persoanelor care lucreaza și nu au un birou fix este în creștere și se apropie de 20%. Cu o piață imobiliară și IT care depășește capitala, munca la birou în Cluj Napoca este de multe ori foarte stresantă. Iar mulți dintre noi poate ne dorim să “evadăm“ din când în când. Ei, și atunci, variantele sunt puține sau chiar lipsesc.

Acest nou proiect Work in Cluj se pliază perfect și vine în ajutorul tuturor: atât freelancer-ilor cât și corporatiștilor care vor să mai schimbe mediul de lucru. Venim cu idei de locații unde ambianța și diversitatea îți sporesc creativitatea și eficacitatea.

La noi puteți găsi locații și sfaturi utile, despre locații de unde vă puteți vedea de muncă, dar, totodată puteți, de exemplu să serviți un ceai, o cafea, poate chiar un mic dejun sau prânz, după preferințe.

Pe site veți putea găsi informații și referințe relevante precum: locație, recomandări, date de contact, facilități necesare oricăreia dintre noi cei care au nevoie doar de un laptop, o priză, o sursă de internet și o ceașcă de cafea pentru a-și da frâu liber imaginației și a-și îndeplini sarcinile.

“Venim în ajutorul celor care îmbină munca și voia bună. Sărim în ajutorul lor, mai ales că la Cluj conceptul de <a lucra la birou> e oarecum la ordinea zilei. În urmă cu două luni aveam trei ore libere între două întâlniri, iar în acest timp trebuia să răspund la niște e-mailuri, dar îmi era și foame și căutam o soluție. Aveam nevoie de o priză și acces la internet. Astfel mi-a venit ideea să fac ceva petru a oferi ajutorul celor aflați în situația mea. Acela a fost momentul în care am și început documentarea pentru Work in Cluj“, declară fondatorul site-ului, Sergiu Andreca.

La 23 de ani, cu o idee a devenit palpabilă și după o muncă de cercetare, Sergiu Andreca se poate mâdri cu o “exclusivitate“ nu doar clujeană ci chiar națională, oferind astfel orașului Clujului un cadou.

Chiar și un reprezentant al presei are un avantaj dacă accesează Work in Cluj. “În viața de jurnalist ești tot timpul pe fugă, dar e foarte important să publici știrile cât mai repede, nu peste o oră când ajungi la birou. Și atunci, te gândești, ce bine ar fi să ai un spațiu cu internet, priză și un loc frumos de unde să îți redactezi știrea. Consider un avantaj acest lucru, îl recomand și sper să ajungă un mijloc de ajutor pentru cei care au nevoie. Poate puțini cunosc faptul că povestea de success <Harry Potter> de J. K. Rowling a fost scrisă într-o cafenea.“, spune jurnalistul și promoterul proiectului, Daniel C.

“O cafea bună, un scaun înalt și de multe ori sprijinită de spătar. Agitație, zgomot de taste repezite și feeling-ul plăcul al task-urilor îndeplinite. Și oameni. Iubesc să lucrez din cafenele, bistro-uri și pub-uri. Doar atunci oamenii devin inspirație, zgomotul muzica de fundal si munca o joacă. Dacă Work In Cluj va deveni gazda lor virtuală, eu sunt gata să explorez platforma și să găsesc noi locuri de creație“, spune Cristina Pandrea, care îmbrățișează această idee.

Cum te ajută?

Work In Cluj exploatează potențialul HoReCa de a găzdui oameni dornici să-și schimbe mediul de lucru, care decid să ia o pauză de la veșnicul birou de lucru, sau care nu au încă unul. Work In Cluj face acest lucru prin furnizarea de review-uri de încredere, ranking-uri, debate-uri și recomandări care se adresează specific nevoii de a lucra. Astfel, se iau în considerare câteva aspecte importante pentru momentele când se lucrează dintr-un local (conectivitatea la wi-fi, accesul la priză, existența unei parcări etc). Locațiile vor fi afișate doar în momentul în care au fost vizitate de către unul dintre reprezentanții noștri pentru a ne asigura de autenticitatea informațiilor.

Scopul Work in Cluj (nu doar pentru clujeni ci și atragerea de turiști)

Work In Cluj se adresează clujenilor dar în același timp dorește și atragerea de turiști. Este un concept și o marcă prietenoasă și sinceră, care oferă sugestii și recomandări, este un produs al Clujului pentru clujeni și pentru viitori clujeni. Scopul WIC este acela de a fi o referință de bază pentru cei care lucrează in regim freelance, nu numai prin recomandarea de locații din Cluj, ci și prin articolele documentate cu sfaturi despre productivitate, randament la locul de muncă și tips&tricks din secțiunea de blog.

Site-ul poate fi accesat la http://workincluj.com/ însă toate aceste informații vor fi disponibile doar după lansare.

Deci, ne vedem joi la ora 12:00 la Cluj Impact Hub. Vă așteptăm cu drag!

Newsletter